nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mindennapi helyesírás
Helyesírási hiba nélkül érték tetten a pofátlan sütilopót!

Meglopták, mégis helyesen írt! – Hogy ne mondhassák olvasóink, hogy a pozitív példákat nem emeljük ki.

nyest.hu | 2014. szeptember 5.
|  

Már többször volt szó arról a Mindennapi helyesírás című sorozatunkban, hogy a WC-re, a liftbe és hasonló helyekre kiragasztott cetliken olvasható, általában hirtelen fölindulásból megírt szövegek a mindennapi helyesírás legsötétebb bugyraiba vezetnek minket. De hogy senki ne mondhassa, hogy pozitív példát nem adunk, most lehozzuk Cilinek a Facebookra fölkerült üzenetét. Egyúttal arra is kérjük a sütemények pofátlan megdézsmálóját, hogy egy tepsi finomsággal kedveskedjen Cilinek a napokban.

Nem sok bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az embernek van egy doboznyi süteménye, amit – kérdezés nélkül! – valaki fölbont, fogyaszt belőle, majd vissza sem takarva a dobozt elhagyja a tett színhelyét – fittyet hányva arra, hogy amit meghagyott a finomságból, másnapra esetleg kiszárad... Ez több mint modortalan, ez valóban pofátlan dolog! Mit tehet ilyenkor a sértett?

A legjobb ötlet levelet írni! Csakhogy ebben a felindult lelkiállapotban, amelyben nemcsak a megdézsmált sütemény fölött kellene napirendre térni, hanem a kiszáradt maradék rémképétől is jó volna szabadulni, nem könnyű hibátlanul fogalmazni, és helyesírásihiba-mentesen [na, ez melyik szabály?] lejegyezni főbb gondolatainkat a témában..

Cili nem hibázik
Cili nem hibázik
(Forrás: Facebook)

Cilinek mégis sikerült, amihez szívből gratulálunk. És jó étvágyat kívánunk az engesztelő süteményekhez! (A megszáradt maradékot a szerkesztőségben szívesen látjuk.)

Helyesírási hiba nélkül érték tetten a pofátlan sütilopót!
Forrás: mindmegette.hu

Továbbra is várjuk helyesírási megfigyeléseiket – lehetőleg fényképpel dokumentálva – a szerkesztőség e-mail címére!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Sultanus Constantinus 2014. szeptember 5. 11:14

Ha valaki tud helyesen írni és így szokta meg, akkor szerintem tök mindegy, hogy milyen lelkiállapotban van. (Inkább az a szomorú, hogy ez kivételes...)

Információ
X