nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Látványos kísérletek!
Természettudományos verseny diákoknak

A középiskolai természettudományos tárgyak népszerűsítése céljából országos vetélkedőt szervez diákoknak a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó (korábban Nemzeti Tankönyvkiadó) és a Krúdy Gyula Középiskola, a több fordulós versenyre április 12-ig lehet nevezni.

MTI | 2013. március 29.
|  

A középiskolai természettudományos tantárgyak általában nem tartoznak a legnépszerűbbek közé, pedig a természettudományos műveltség és gondolkodásmód elsajátítása – mint a probléma felismerése, megfogalmazása, a modellalkotás képessége, a bizonyítás korrekt módja – az élet minden területén alkalmazható – részletezi a szervezők közleménye.

A vetélkedőn a tanulók játékos, érdekes feladatok megoldásával átélhetik az önálló természettudományos ismeretszerzés és az ismeretek gyakorlati alkalmazásának élményét, emellett megoszthatják társaikkal természetszeretetüket, környezetükről szerzett ismereteiket is. A három fordulóból álló verseny során az írásbeli feladatok mellett látványos kísérletekkel, bemutatókkal kell a diákoknak számot adni tudásukról, képességeikről, valamint bizonyítaniuk kell felkészültségüket és kreativitásukat is. A feladatok a fizika, kémia, biológia, földrajz tantárgyak törzsanyagához kapcsolódnak.

A megmérettetésre a középiskolák 9–11. évfolyamos tanulói április 12-ig nevezhetnek négyfős csoportokkal, iskolánként maximum négy csapat indulhat. A legjobban teljesítő versenyzőket és mentor tanáraikat az őszi döntő után értékes díjakkal jutalmazza a Tankönyvkiadó, amelynek honlapján bővebb információ olvasható a versenyről.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X