nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nyelvészeti diákolimpia
A magyar csapat már Manchesterben

A Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia magyar résztvevői megérkeztek Manchesterbe, a döntő helyszínére. Az egyéni versenyek már lezajlottak, jön hamarosan a csapatdöntő.

nyest.hu | 2013. július 24.
|  

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyelvészeti diákolimpiára kijutott magyar csapatban négy, kiemelkedő képességű középiskolás diák került be. A magyar válogatott tagjai szerencsésen megérkeztek Manchesterbe, az idei Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia színhelyére.

Az ünnepélyes megnyitó hétfőn zajlott le , a kedd pedig az egyéni verseny jegyében telt. A diákok hat órán keresztül gondolkodhattak az egyáltalán nem egyszerű feladványokon a Manchester Grammar School Memorial Hallban. Ma, vagyis szerdán olimpikonjaink lazításképpen kirándulni mennek, hogy csütörtökön élményekkel feltöltődve vághassanak neki a csapatversenynek.

A válogatott tagjai: Szigyártó Anna (ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Budapest, 10. évfolyam); Füstös Vivien (ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Budapest, 12. évfolyam); Szabó Attila Dániel (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, 11. évfolyam);  Németh Sebestyén (Szentendrei Ferences Gimnázium, 9. évfolyam)
A válogatott tagjai: Szigyártó Anna (ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Budapest, 10. évfolyam); Füstös Vivien (ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Budapest, 12. évfolyam); Szabó Attila Dániel (Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, 11. évfolyam); Németh Sebestyén (Szentendrei Ferences Gimnázium, 9. évfolyam)
(Forrás: Facebook)

A versenyről a BBC is tudósít, és természetesen a nyest sem maradhat le a hírversenyben. A Magyar Nyelvészeti Diákolimpia honlapján, illetve Facebook-oldalán további érdekességeket is találnak az érdeklődők. A csapatversenyek eredményéről hamarosan beszámolunk, addig is: szurkoljunk a magyar csapatnak!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X