nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A természettudományokat népszerűsítik

Együttműködési megállapodást írt alá május 31-én a Magyar Biotechnológiai Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet. Az egyezség értelmében neves kutatók, szakemberek, üzletemberek középiskolákba látogatnak majd el, ahol előadásokon, bemutatókon ismertetik a legérdekesebb kutatási eredményeket, valamint életpályájukat. A program célja a természettudományos pályák iránti érdeklődés felkeltése.

Edupress | 2012. május 31.
|  

Együttműködési nyilatkozatban kötött egyezséget május 31-én a Magyar Biotechnológiai Szövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet a szövetség éves közgyűlésén. A megállapodás szerint a Biotechnológiai Szövetség tagjai, elismert kutatók, szakemberek, és üzletemberek járják majd a középiskolákat, ahol bemutatók, előadások során ismertetik meg a diákokat a természettudományok szépségeivel.

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár elmondta, hogy nagyon fontos, hogy felkeltsék a tanulók érdeklődését a természettudományok iránt, mert lehangoló a közoktatásban az átlagkép, ahogyan a diákok ezekhez a tantárgyakhoz viszonyulnak. Az államtitkárasszony kifejtette, hogy az előadások megszervezése az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet feladata lesz, és öt-tíz éves időtávban reménykednek az érdeklődés növekedésében.

Az előadások részleteiről Duda Ernő, a Biotechnológiai Szövetség elnöke beszélt. Kezdetben középiskolai osztályokat látogatnának meg, majd később esetleg általános iskolák is szóba jöhetnek. Véleménye szerint a középiskolában tudják leginkább feléleszteni a diákok érdeklődését. Elmondta, hogy már korábban is látogatott el iskolába előadásokat tartani, valamint már évek óta több kurzust is tart egyetemeken. Az elnök egyetértett az államtitkárasszonnyal abban, hogy fontos lenne a természettudományok népszerűsítése, kifejtette, hogy már több ízben kellett külföldi tudósokat felvenniük, mert Magyarországon elfogytak a jó szakemberek.

Az államtitkárasszonytól azt is megtudhattuk, hogy nem ez az egyetlen program, amit a természettudományok iránti érdeklődés felkeltésére indítottak. Elmondta, hogy kapcsolatban állnak a Magyar Tudományos Akadémiával, valamint több vidéki településen kertészkedéssel ismertetik meg a biológiát fiatalabb gyermekekkel. „Sok lábon állunk, sok irányba indultunk el” – mondta az államtitkár asszony, és hozzátette, hogy várják a további jelentkezőket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X