nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Most szabadon franciázhat!

A francia nyelvet tanulni vágyók jobban elmélyedhetnek az intézet nyelvóra- és nemzetközi nyelvvizsga kínálatában.

MTI | 2015. szeptember 19.
|  

A Kulturális örökség napjaihoz kapcsolódva nyílt napot tart szombaton a Budapesti Francia Intézet, ahol többek között épületséták, bemutató nyelvórák, szintfelmérő tesztek, kézműves foglalkozások és kvízjáték várják a látogatókat. Az érdeklődők a magyar és a francia nyelvű vezetések során betekintést nyerhetnek az épület kevésbé ismert tereibe, kulisszáiba, közönség elől elzárt részeibe, miközben a Francia Intézet munkatársai számos történetet is megosztanak a látogatókkal.

A továbbtanulás iránt érdeklődők tájékozódhatnak a franciaországi lehetőségekről és megismerhetik a Campus France iroda tevékenységét. A francia nyelvet tanulni vágyók pedig jobban elmélyedhetnek az intézet nyelvóra- és nemzetközi nyelvvizsga kínálatában – közölte az intézet az MTI-vel.

Idén először a nyelvi programokat tematikus foglalkozások egészítik ki a környezetvédelem jegyében. Kézműves műhelyek, rövidfilmvetítések, plakátkiállítás és gyermekprogramok hívják fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire a közelgő párizsi ENSZ-klímakonferencia (COP21) előtt.

A Latitudes Könyvesbolt nyomkereső játékot hirdet, a Café Dumas francia gasztronómiai műhelyében sós és édes lepényeket lehet készíteni, kóstolót tart a Le Gourmet de Bordeaux ínyenc bolt és bemutatkozik az intézet könyvtára is, ahol szombaton használt francia könyveket is lehet csereberélni,valamint tájékozódni a digitális kölcsönzés működéséről.

A kávéházi hangulatról a francia manouche szvinget is játszó Canarro együttes két zenésze gondoskodik a program teljes ideje alatt.

A nyílt nap részletes programja az intézet honlapján érhető el. Minden program ingyenes, az épületvezetés regisztrációhoz kötött.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X