nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tanuljon franciául a tévéből!

A TV5Monde francia nyelvű televízió „Első osztály” néven ingyenes francia nyelvtanulási lehetőséget kínál az interneten kezdőknek.

MTI | 2010. február 8.
|  

A hét végén Párizsban bemutatott „taneszköztö, amely a www.tv5monde.com/premiereclasse című internetes címen érhető el, a brüsszeli Louvain-la-Neuve és Vallonföld Katolikus Egyetem (WBI) közreműködésével dolgozták ki, teljesen kezdő nagykamaszok és felnőttek részére.

A program több nyelven – angolul, németül, spanyolul és franciául – is elérhető, és hat témakört foglal magában: az üdvözléseket, a szabadidőt, az étkezéseket, a lakást, a munkát és az egészséget. A nyelvleckék kiejtési, értési, szókészletbeli és nyelvtani gyakorlatokat tartalmaznak.
A TV5Monde-nak már van két honlapja a francia nyelv gyakorlására és tanítására (www.apprendre.tv és www.enseigner.tv). A franciatanárok több mint 10 százaléka használja ezt az eszközt világszerte.

A TV5Monde 200 országban és területen fogható, azaz 55 millió nézőhöz jut el hetente, és havonta 5 millióan látogatnak a www.tv5monde.com című honlapjára.

Információ
X