nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mindennapi helyesírás
Mindennapi hirdetéseink

A nálunk megjelenő reklámok helyesírási hibáiért felelősséget nem vállalunk!

nyest.hu | 2014. november 21.
|  

Van abban valami ironikus, hogy míg cikkeink egy részében, és a Mindennapi helyesírás című sorozat darabjaiban arról papolunk, hogy mik az összetételek, és miért nehéz a helyesírásuk, az oldalunkon megjelenő hirdetések prezentálják is a példákat. Persze miért lennének nálunk helyesebben írva a reklámok, mint bárhol másutt?!

Sorozatunk rendszeres közreműködője hívta föl a figyelmünket arra, hogy egyik cikkünkre kattintva a következő reklámot látta meg. (Persze régi motorosként azonnal ki is fényképezte!)

Ez most nem reklám, hanem nyelvi adat!
Ez most nem reklám, hanem nyelvi adat!
(Forrás: nyest.hu)

A hiba nem mondható tipikusnak; olyasmi, mint a korábban már bemutatott robbanás-veszély. Az üzem + anyag + fogyasztás szerkezet tipikus hibás írásmódja ez lenne: üzemanyag fogyasztás, különírva. Pedig ez bizony összetétel, méghozzá három tagból álló, és ráadásul még 6 szótagnál hosszabb. Tehát a helyes írásmód kitalálását olvasóinkra bízzuk!

Továbbra is várjuk helyesírási megfigyeléseiket – lehetőleg fényképpel dokumentálva – a szerkesztőség e-mail címére!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 arafuraferi 2014. november 22. 09:01

"nálunk megjelenő reklámok helyesírási hibáiért felelősséget nem vállalunk" az még hagyján, de a viszeres lábak A0-s képének arcbatolása már sok, ennyire szarul megy a nyestnek? :-)

Információ
X