nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egynyelvű lett a dunaszerdahelyi vasútállomás

Felújították a dunaszerdahelyi vasútállomás várótermét, de hiába magyar anyanyelvű a város lakóinak többsége, magyar felirat alig került ki.

nyest.hu | 2012. július 5.
|  

A RegioJet vasúttársaság, mely a csallóközi járatokat működteti, saját költségén újította fel a Dunaszerdahelyi vasútállomás várótermét. A jegypénztár ablakainál azonban csak szlovák felirat van, a váróteremben egyetlen magyar nyelvű tájékoztató feliratot helyeztek el. A menetrend felett ugyan magyarul és angolul is szerepel az Érkezés, illetve Indulás felirat, de ezek eltörpülnek a szlovák felirathoz képest – számol be róla a Bumm.sk.

A csallóközi vonalon az utasok többsége magyar anyanyelvű. A RegioJet szolgáltatásának indulásakor szlovák és magyar nyelvű röplapokon is reklámozta járatait. Korábban már felújították négy megállóhely várakozóját, és ott magyar nyelvű helységnévtáblákat is elhelyeztek. Éppen ezért kevéssé érthető, miért jártak el eltérő módon a Dunaszerdahelyen.

A Bumm.sk megkeresésre a társaság képviselője azt nyilatkozta, hogy a jegykiadó ablakok piktogrammal vannak jelölve, az ügyfélszolgálati munkatársak pedig a szlovák mellett magyarul is beszélnek, éppen ezért elégségesnek tartják a jelenlegi helyzetet. A cikk megjelenése után néhány órával azonban ismét megkeresték a szerkesztőséget, és módosították álláspontjukat. Azt ígérték, mindent megtesznek azért, hogy ügyfeleikkel azon a nyelven kommunikáljanak, melyen azok beszélnek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X