nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A förmedvények miatt hisztériáznak

A nyugodt és sikeres tanévkezdést egyedül a baloldali hisztériakeltés veszélyezteti – véli az államtitkárság.

MTI | 2014. szeptember 7.
|  

A köznevelési államtitkárság arra kéri az ellenzéki pártokat, hogy fejezzék be a hisztériakeltést a tanévkezdésről, a tankönyvekről, az iskolakezdő gyermekeket és a szülőket pedig ne használják fel az önkormányzati kampányhoz. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakállamtitkársága szerdán az MTI-vel azt közölte: a kormány intézkedéseinek köszönhetően az idei tanévben az eddiginél is több pénz marad a családok és a pedagógusok zsebében, mindenkinek olcsóbb a tankönyv, a diákok 60 százaléka ingyen kapja meg a tankönyveket, a pedagógusok számára pedig újabb béremelés lépett életbe. A nyugodt és sikeres tanévkezdést egyedül a baloldali hisztériakeltés veszélyezteti – zárul az államtitkárság állásfoglalása.

Az MSZP az új tankönyvekben fellelhető hibákat, problémákat a tankonyves.blog.hu oldalra várja, hogy „a közösség erejével” rávehesse a kormányt a hibák mihamarabbi kijavítására. Ezt Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés kulturális bizottságának szocialista alelnöke és Kiss László szocialista országgyűlési képviselő jelentette be szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. A szocialista politikusok az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet előtt azt kérték, hogy ne tekintsék „kísérleti nyúlnak” a gyerekeket.

A DK szerint az ’50-es évek rákosista világába vezeti vissza a 21. század magyar diákjait az „Orbán-rezsim”. Gréczy Zsolt, a párt szóvivője szerdán az MTI-nek bírálta mind a tankönyvek centralizált kiadását, mind tartalmát. Utóbbit átgondolatlannak, szakmailag megalapozatlannak és gyakran megtanulhatatlan nyelvezetűnek ítélte, és „förmedvénynek” nevezte. Példaként említette a hetedikes irodalomkönyvet, amely egy egyesült államokbeli televízió hírportálját, valamint egy jó minőségű sportruházati terméket is „a nép, a magyarság ellenségeként” mutat be, a keresztnevek között pedig úgy tesz különbséget, „miszerint az egyik nyugatimádó, a másik ellenben rendes magyar név”.

Gréczy Zsolt szerint ez a megosztás politikáját, a csúfolódás, a gyűlöletkeltés magvait hinti el a társadalomban és a diákokban. Megrökönyödéssel fogadták azt is, hogy – mint mondta – egy másik tankönyvben az internetet veszélyes terméknek nevezik. Hozzátette: pártja szolidaritást vállal a szülőkkel és a gyermekekkel, akik személyiségét szerinte rombolják ezek a tankönyvek. A szóvivő egyúttal felszólított minden Fidesz-szavazót, hogy „kormányuk parancsa és ajánlása szerint vonják vissza gyermekeik esetleges nem ősmagyar neveit, adják vissza műholdas tévécsatornájuk előfizetését, és régi, elnyűtt mackónadrágokban járassák gyermekeiket, hogy híven követhessék a diktatúrába Orbán Viktor miniszterelnököt és csapatát”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X