nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kis magyar abszurd
Egy hetet adott a kormány új tankönyvek megírására?

Tankönyvfejlesztési felhívást tett közzé az emberi erőforrások minisztere március 11-én – közölte az MTI.

MTI, nyest.hu | 2015. március 13.
|  

„A kormany.hu oldalon olvasható dokumentum szerint az iskolák részére megrendelhető könyvekkel kívánják elősegíteni a minőségében és tartalmában is megújított tantervi szabályozást” – írta az MTI közleménye 2015. március 11-én, a kormany.hu oldalon azonban március 13-án már nem találtuk meg a kérdéses felhívást.

Az MTI híre azt állítja, hogy a felhívás szerint a tankönyvvé nyilvánítás, tankönyvtámogatás és iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló Emmi-rendeletnek megfelelő tankönyv, szöveg- és feladatgyűjtemény, atlasz és munkafüzet nyújtható be az idegen nyelvi, a nemzetiségi, a sajátos nevelési igényű oktatás, a katonai ismeretek oktatása és az énekes iskola kerettanterv szerinti művészi zene oktatása területén.

„A tankönyveket az Oktatási Hivatalhoz lehet benyújtani, és a hivatal dönt a tartalmi és formai követelmények teljesülése esetén a tankönyvvé nyilvánításról. A kiadványok benyújtási határideje: március 18.” – áll a hírben, ami ha igaz, akkor a tankönyvek elkészítésére és beadására nem egész egy hetük van a vállalkozó szellemű, az oktatás megújítása mellett elkötelezett szerzőknek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X