nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tandíjmentes nemzetközi képzés

Az informatikai és üzleti tudást ötvözi az ELTE-n és a Műegyetemen induló tandíjmentes nemzetközi mesterképzés, amelyre április 10-ig lehet jelentkezni – tájékoztatta az Eötvös Loránd Tudományegyetem az MTI-t.

MTI | 2013. március 26.
|  

Az uniós állampolgárok számára tandíjmentes oktatás során a diákok két európai nagyvárosban tanulnak, nyári egyetemen és ipari partnerekkel közösen szervezett gyakornoki programban is részt vesznek.

A programot nyolc európai ország tizenkilenc egyeteme közül választva, két egymást követő évben, két ország két egyetemén végzik a diákok. A közös képzésben a kelet-közép-európai régióból csak az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vesz részt, három szakiránnyal.

A program célja olyan kreatív, vállalkozási ismeretekkel is rendelkező informatikus szakemberek képzése, akik szakmai feladataikat önállóan és csoportmunkában is képesek magas szinten elvégezni.

Az ELTE a szolgáltatásközpontú programtervezés, valamint biztonság és adatvédelem programokon, a BME pedig digitális média és kommunikációs technológia, valamint szolgáltatások területen képzi a diákokat. Az európai szintű közös képzést 2012-ben az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) által létrehozott informatikai tudományos és innovációs közösség, az EIT ICT Labs indította el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X