nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Európa 100 legjobbja közt a MOME

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) fölkerült Európa száz legjobb építészeti és dizájn iskolája közé a Domus olasz magazin felmérése alapján.

MTI | 2012. december 12.
|  

Az 1928-ban Gio Ponti által alapított kétnyelvű  olasz-angol  magazin a világ egyik legelismertebb építészeti és dizájn folyóirata, decemberi száma mellékletekében Europe's Top 100 Schools of Architecture and Design 2013 címmel adta közre a kontinens első művészeti egyetemi katalógusát. A szakemberek öt kategóriába sorolták az intézményeket, mint például a pedagógiai identitás, a képzési irányok, a sajátos oktatási környezet  mondta el az MTI-nek Fábics Natália, a MOME kommunikációs munkatársa.

A formatervezés (Product Design) kategóriában külön is kiemelt MOME bemutatásában a szerkesztők hangsúlyozták, hogy az egyetem egyik legnagyobb vonzereje, hogy az alapkészségeket fejleszti, a kortárs módszereket a hagyományos kézműves technikákkal ötvözi és nagy hangsúlyt fektet a rajzolásra. Mindezek alapvető fontosságúak a későbbi munkavállalás, illetve a továbbtanulás esetén.

A kiadvány megfogalmazása szerint „a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem az elmélet, a gyakorlat és technikai készségek fejlesztésének egyensúlyán alapuló dizájn intézmény”. Kiemeli még a színes egyetemi életet, melynek alapja a minden szükséges szolgáltatást egy helyen kínáló campus, ahol a diákok szoros együttműködésen alapuló közösségben élhetnek, dolgozhatnak.

A leírásban hangsúlyozzák még a különböző multinacionális nagyvállalatokkal  mint a Mercedes-Benz, az Electrolux, a Philips, a Braun  való együttműködést, valamint a részvételt különböző pályázatokon és a Budapesti Design Héten, de megemlítik, hogy világhírű dizájnerek fordultak meg a MOMÉ-n az utóbbi években, mint Peter Zumthor Pritzker-díjas svéd építész, Karim Rashid amerikai dizájner vagy Marcel Wanders holland tervező.

A Domus magazin mellékletének listáján a MOME mellett szerepel többek között a budapestivel azonos szerkezetű ljubljanai egyetem, a prágai művészeti, építészeti és dizájn akadémia, a bécsi iparművészeti egyetem, a zágrábi és a belgrádi építészeti egyetem, de a névsorban megtalálható az eindhoveni dizájn akadémia, a helsinki Aalto Egyetem, a londoni Royal College of Art  sorolta a kommunikációs munkatárs.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X