nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nem lesz pénz az Erasmusra?

Előfordulhat, hogy azok a hallgatók, akik a 2012/2013-as tanév második szemeszterében mennének külföldre tanulni az Erasmus segítségével, nem kapnak elegendő finanszírozást a saját nemzeti Erasmus-ügynökségeiktől. Karina Ufert, az Európai Hallgatói Önkormányzatok Szövetsége (ESU) elnöke a helyzet mielőbbi megoldását sürgeti – írja az esu-online.org.

Edupress | 2012. október 8.
|  

Karina Ufert hozzátette, egy hosszú távú megoldást szeretnének, ami az összes jövőbeni Erasmus-hallgató számára biztosítja a finanszírozást. Arra kérte az Európai Unió tagállamait, hogy ismerjék el a hallgatói mobilitás fontosságát, mikor a következő, több évre szóló költségvetési keretről döntenek.

Alain Lamassoure, az Európai Parlament költségvetési tanácsának elnöke azt mondta, azoknak a hallgatóknak, akik a 2012/2013-as tanév első félévében utaznak külföldre tanulni, még biztosan nem lesz problémájuk a finanszírozás kapcsán, mert a nemzeti Erasmus-ügynökségek már megkapták a támogatásukat. Ugyanakkor hozzátette, hogy ha a hiány továbbra is fennáll, a következő félévben utazó hallgatók esetében adódhatnak gondok.

Lamassoure szerint egy körülbelül 10 milliárd eurós hiányt kellene megoldani, ennek érdekében egy olyan törvénymódosítást kíván beterjeszteni, aminek a segítségével több milliárd euróval bővítenék a tagállamok költségvetési hozzájárulását.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X