nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szombaton Pozsonyi Piknik

A Vígszínház és a Radnóti Színház művészeivel, opera- és musicalénekesekkel, írókkal, humoristákkal és olimpikonokkal is találkozhat a közönség az idén negyedik alkalommal megszervezett Pozsonyi Pikniken szombaton Budapest XIII. kerületében, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban. A nyárvégi civil kulturális fesztivál résztvevői együtt köszöntik 100. születésnapja alkalmából Radnóti Miklósnét, Újlipótváros lakóját.

MTI | 2012. augusztus 31.
|  

Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét Újlipótváros polgárai és boltosai szervezik meg évről-évre. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület. A Jászai Mari tér és a Radnóti Miklós utca között két színpadon közel száz neves előadó, a Radnóti és a Vígszínház művészei, opera és musicalénekesek, humoristák, friss olimpikonok, neves írók, szórakoztatják a közönséget szombaton 10 óra és 22 óra között. A Pozsonyi Piknik külföldi vendége Pozsony városa – olvasható a szervezők MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Gyerekutcává alakul egész napra a Wallenberg utca, a Pozsonyi úton és mellékutcáiban pedig az irodalomtól, az operán át a rock and roll-ig számos műfaj kedvelői találják meg kedvenceiket. Hegedűs D. Géza és Bálint András vezetésével a Vígszínház és a Radnóti Színház művészei előadásaikból adnak ízelítőt, és a Pozsonyi Piknik résztvevői együtt köszöntik fel Radnóti Miklósnét 100. születésnapja alkalmából. Koncertet ad és közös keringőre invitál a Liszt Ferenc Kamarazenekar, valamint Dés László, Cserhalmi György, Kulka János és Básti Juli mellett dalra fakad Krizsó Szilvia és Portisch Lajos is. A látogatók a sakknagymesterrel és Krizsán Edithtel is összemérhetik tudásukat, és Szilágyi Áron friss olimpiai bajnokot is várják színpadi beszélgetésre. A műsorvezető Hernádi Judit és Gálvölgyi János lesz.

A Pozsonyi út erkélyeiről neves operaénekesek fogják előadni az operairodalom nagy kedvenceit, miközben a kabaré- és irodalmi-sátrakban, valamint a kisebb színpadokon klasszikus és közéleti kabarék szórakoztatják a közönséget. Szinte egész nap dedikálnak a kortárs magyar irodalom és a közélet neves képviselői a Pozsonyi út különböző könyvesboltjaiban.

A Kossuth Kiadó első alkalommal vesz részt a rendezvényen, a piknikre kilátogatók személyesen is találkozhatnak ismert szerzőkkel, akik a kiadónál megjelent könyveiket dedikálják. A megújult Pozsonyi Pagony könyvesboltban a Pagony Kiadó szerzői, illusztrátorai beállnak a pult mögé, beszélgetnek a vásárlókkal és dedikálják könyveiket.

A Spinoza-pavilonnál a SabbathSong Klezmer Band tagjai napközben többször fellépnek, és Krizsán Edithtel és Komoróczy Gézával színházjegyért sakkoznak a látogatók.

A Pozsonyi Piknik idején – augusztus 31. éjféltől szeptember 1-jén éjfélig –a Pozsonyi utat és a Hollán Ernő utcát érintő trolibuszok nem közlekednek, az autósokat arra kérik a Pozsonyi Piknik szervezői, hogy a területen ebben az időben ne parkoljanak. A rendezvény részletes programja megtalálható a Pozsonyi Piknik honlapján és Facebook-oldalán.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X