nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A mosoly és a köszönés napja

A mosoly és a köszönés napját rendezik meg április 27-én Nyíregyházán, ahol az egymást üdvözlés rekordját is szeretnék felállítani.

MTI | 2012. április 18.
|  

Kovács Ferenc, a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón jelentette be: közösségteremtő céllal szervezik meg a Helló Nyíregyháza elnevezésű programot és szeretnék, ha úgy, mint a kis falvakban, mindenki figyelne mindenkire, a településre látogatókra is. Ennek jellemző kifejezése, a barátságos mosoly, a köszönés, az előzékenység és az udvariasság lenne a főszereplő a 120 ezres nagyvárosban, és nem csak egy napon, hanem a jövőben mindig.

A mosoly és a köszönés napjának helyi szervezői elmondták: a városháza előtti Kossuth Lajos téren egész nap gyűjtik a köszönéseket és a színpadon egy számláló rögzíti, hányszor hangzik el az emberek egymás közti üdvözlése. Keresik és díjazzák a leggyorsabban, a leghangosabban, a legtöbbet és a legtöbb nyelven köszönő járókelőt. Egy napra helyi fizetőeszközként bevezetik a „köszönő- és virágtallért” is, amelyet a felnőttek virágmagvakra, a gyermekek pedig ügyességi játékok részvételére válthatnak.

A programhoz csatlakoztak a nyíregyházi autóbuszvezetők is, akik április 27-én – vállalásuk szerint – vidámabban, mosolygósabban fogadják és köszöntik majd utasaikat. A helyi autósok közül szintén sokan vállalkoztak arra, hogy kitűzik kocsijukra a „köszönő matricát” – amely a város szív alakú, a befogadást, a szeretetet szimbolizáló, tárt karú embert ábrázoló logóját örökíti meg –, és előzékenyebben, türelmesebben lesznek az utakon.

A „barátságosságot sugárzó” logó alakját a téren élőképpel formázza meg 500 helyi diák, és egy „helló Nyíregyháza” köszöntéssel 500 héliummal töltött léggömböt eresztenek a magasba – mintegy üdvözölve a nagyvilágot.

Az egész napos program tíz órakor veszi kezdetét Nyíregyházán, és a legkisebbeket interaktív játszóház, a felnőtteket pedig kulturális rendezvények várják. A városháza előtti színpadon három koncertet is szerveznek, egymást követően lép fel a Melounge-The Minibar Band, a Szívtiproll együttes és a Neoton Família. A helyi művelődési központban pedig – zárásként –  este a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar hangversenyére várják az érdeklődőket. A mosoly és köszönés nyíregyházi napjának programját virágvásár egészíti ki a rendezvény helyszínén.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X