nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Sosem látott méretű könyvkiadó?

A Penguin és a Random House tulajdonosai a két kiadó összeolvadásáról tárgyalnak. Ha megvalósul, a világ legnagyobb kiadóvállalata jön létre.

MTI | 2012. október 27.
|  

 A The Guardian brit napilap online kiadása szerint a Penguin kiadó tulajdonosa, a Pearson csütörtökön megerősítette, hogy tárgyalásokat kezdett a Random House tulajdonosával, a magánkézben lévő német Bertelsmann-nal. A világ hat nagy kiadója közé tartozó Penguin és Random House fúziójával keletkező csúcskiadó publikálná például az Egyesült Királyságban eladott könyvek 25 százalékát. A szerzőik közé tartozna Jamie Oliver sztárséf és E. L. James, A szürke ötven árnyalatának írója is.

A Pearson szóvivője hangsúlyozta, hogy egyelőre nem született megállapodás, és azt sem zárta ki, hogy a tárgyalások nem vezetnek eredményre. A Bertelsmann, Európa legnagyobb médiacsoportja azonban nem kommentálta a fúzióval kapcsolatos híreket.

A könyvkiadás nagy változáson ment keresztül az utóbbi években az e-könyv-olvasók elterjedésének, valamint annak köszönhetően, hogy a szupermarketekben is megkezdődött a könyvek nagy volumenű árusítása. Elemzők régóta számítanak a HarperCollins, a Random House, a Hachette, a Simon & Schuster, a Macmillan és a Penguin uralta könyvpiac konszolidációjának újabb fordulatára – írta a The Guardian című brit lap.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X