nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
poStáSok?

Új mém járja be Oroszországot, az SS-egyenruhát viselő postások mémje. De mi áll az ügy hátterében?

nyest.hu | 2015. január 15.
|  

Oroszországban futótűzként terjedt a hír, hogy a postánál új egyenruhákat (oroszul форма [forma])  vezetnek be. Ezt felháborodás kísérte, mivel a hírt illusztráló fényképeken látható uniformis az SS-egyenruhára emlékeztette a netezőket. Nem kellett soká várni a mémekre sem.

Ezzel párhuzamosan ilyen viccek kezdtek terjedni:

– Itt a lépcsőházban lakik két zsidó, és a szomszédosban is egy, majd megmutatom. Aztán a munkahelyemen is van egy...

– De asszonyom, én a postás vagyok!

Orosz Posta – elvárás, valóság
Orosz Posta – elvárás, valóság

Az Orosz Posta visszautasította a gúnyolódást. Elmondások szerint az „új” egyenruhákat már 2011-ben bevezették. Valójában nem a postások, csupán a posta vezető beosztású munkatársainak egyenruhája, ők is csak ünnepélyes alkalmakkor hordják. A posta véleménye szerint az SS-egyenruhával való párhuzam erőltetett, valójában egyetlen, valóban szerencsétlenül sikerült képen alapul. A 2011-es bevezetéskor számos kép készült, és semmilyen negatív asszociációt nem keltettek.

Más források szerint viszont 2014-ben a szocsi téli olimpiára valóban kidolgoztak egy egyenruhát a posta munkatársai számára. Ugyanez a cikk azt is állítja, hogy a képek hamisítványok, a rajtuk feketének tűnő egyenruhák valójában kékek. Ugyanez a cikk azonban azt állítja, hogy az interneten terjedő képeken a posta kemerovói és arhangelszki vezetőinek képei terjednek – ez nehezen egyeztethető össze a másik cikk azon állításával, hogy egyetlen kép váltotta ki a felháborodást.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X