nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vicc volt a Depardieu-nek szóló állásajánlat

A francia színésznek „hatalmas”, 16 ezer rubeles fizetést kínált a nyugat-szibériai Tyumeny városának Nagyszínháza.

MTI | 2013. január 16.
|  

Viccnek szánta a Gérard Depardieu francia színésznek alig egy hete tett állásajánlatot – közölte a nyugat-szibériai Tyumeny drámai színházának igazgatója hétfőn internetes közösségi oldalán.  Az egész őrült helyzet arra ösztönzött bennünket, hogy részt vegyünk az országos trollingban. A trolling (vagy trollkodás) az internetes szlengben egyebek között azt jelenti, hogy valaki provokatív, ingerlő üzenetekkel bombáz egy online közösséget.Ez attól a pillanattól zajlik, hogy Depardieu megkapta az orosz állampolgárságot, miniszteri posztot és lakástajánlottak neki Mordvinföldön, Szaranszkban – írta Szergej Oszincev az interneten.

A nyugat-szibériai nagyszínház igazgatója szerint a komédia fő szabálya, hogy csak komolyan szabad játszani. „Ezért készítettük a levelet három nyelven és kék pecsétes hivatalos papíron, valódi kommentárokat helyeztünk el a sajtóban és Depardieu portréját is kifüggesztettük a színház galériájában”.

Oszincev internetes „vallomásában” azt is megírta, miként csapták be az országos televíziós csatornákat, amikor megmutatták nekik az öltözőt, ahol a francia színészt elhelyezik, sőt azt is bejelentették, hogy Depardieu milyen szerepeket kap, megmutatták a színpadot, a termet, ahol dolgoznia kell. „Tudtuk, hogy az újságírók az ünnepek után híréhségben szenvednek és az első munkanapjukon keresni fogják a szenzációt” – írta a szibériai Tyumeny színházának vezetője. Hozzátette, hogy az információ, amely szerint Gérard Depardieu-nek állást ajánlottak a színházban, kiadása napján, január 9-én egész nap a hírek élén szerepelt Oroszországban.

A francia színésznek „hatalmas”, 16 ezer rubeles (117 ezer forintos) fizetést kínált a nyugat-szibériai Tyumeny városának Nagyszínháza, amely azt is felajánlotta, hogy lakást is bérel a színésznek a 600 ezer lakosú Tyumenyben. A színház igazgatója a város előnyei között említette, hogy mindössze kétszáz kilométerre fekszik a Szibéria szellemi központjaként emlegetett Tobolszktól, amelynek erődjében őrizték II. Miklós cárt és családját, mielőtt 1918-ban végeztek volna velük Jekatyerinburgban.

Tyumeny. Itt bérelhettek volna lakást Depardieu-nek
Tyumeny. Itt bérelhettek volna lakást Depardieu-nek
(Forrás: Wikimedia Commons / Сахаров Александр / CC BY-SA 3.0)

Gérard Depardieu január 3-án vette át Szocsiban az orosz állampolgárságát jelentő útlevelét, és ott találkozott Vlagyimir Putyin elnökkel. A 64 éves francia színész a hazájában a szocialista kormányzat által tervbe vett luxusadó miatt jelentette be, hogy elhagyja Franciaországot.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X