nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Holtverseny Budapest és Nyíregyháza között a francia nyelvi versenyen

Holtverseny alakult ki Budapest és Nyíregyháza diákjai között az országos francia nyelvi tanulmányi verseny döntőjében: a két város általános iskolás korú tanulói hét-hét dobogós helyezést értek el.

MTI | 2011. május 9.
|  

Nagyné Mussó Judit, a döntőt rendező Nyíregyházi Főiskola Eötvös József Gyakorló Általános Iskolájának és Gimnáziumának tanára az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy a hét végi döntőben 17 oktatási intézmény 57 felső tagozatos diákja mérte össze franciatudását. A korosztályonkénti kategóriákban, ahol öt helyezésnél azonos pontszámmal holtverseny alakult ki, a budapesti és a nyíregyházi tanulók hét-hét, a szegediek kettő, míg a szentesiek egy dobogós helyezést értek el.

A döntőben a legsikeresebben a Budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola – felkészítő tanár: Deér Katalin – és a Nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola – felkészítő tanár: Szabóné Kutasi Angéla – tanulói szerepeltek, négy-négy dobogós helyezéssel.

Három érmes helyet szereztek meg a Nyíregyházi Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, kettőt-kettőt a Budapesti Herkules Tehetséggondozó Általános Iskola és a Szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, egyet-egyet pedig a Budapesti Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola és Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola diákjai.

Az ötödikesek között első helyezett lett – holtversenyben – Kiss Eszter Laura (Budapesti Herkules Tehetséggondozó Általános Iskola, felkészítő tanára: Schadek Károly) és Várdai Lilla (Szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola, felkészítő tanára: Fekete Katalin). A hatodikosok között – szintén holtversenyben – Kardos Anna (Budapesti Gárdonyi Géza Általános Iskola, felkészítő tanára: Deér Katalin) és Wiliams Kada (Szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, felkészítő tanára: Streitmann Judit) győzött. A hetedikesek versenyében Káity Sára (Szegedi Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, felkészítő tanára: Sipos Ibolya) nyert. A nyolcadikos között Hegedűs Tamás (Nyíregyházi Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola, felkészítő tanára: Szabóné Kutasi Angéla) bizonyult a legjobbnak.

Az országos francia nyelvi tanulmányi versenyre 259 általános iskolás nevezett be, és a márciusi írásbeli verseny legjobbjai jutottak a nyíregyházi döntőbe.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X