nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kiválasztották Magyarország legjobb ifjú angol szónokát

Döbrösi Laura Anna, a budapesti Alternatív Közgazdasági Szakközépiskola tanulója lett Magyarország legjobb angol nyelvű szónoka a BBC Entartainment és az English Speaking Union (ESU) által meghirdetett retorikaversenyen szombaton.

MTI | 2011. április 18.
|  

Az első helyezett ifjú szónok versenytársával, a második helyen végzett, a debreceni Fazekas Mihály Gimnáziumban tanuló Gyuris Katinkával utazhat a retorikaverseny nemzetközi döntőjére Londonba.

A versenyen 16 és 20 év közötti diákok vehettek részt, a versenyzőket téma-megközelítés, kifejezés- és előadásmód alapján értékelte a zsűri. Előadásaik során megadott témák közül választhattak – beszélhettek például a hírességekről, a humoristákról, vagy a televízió hatásairól alkotott nézeteikről.

Szombat délelőtt a tizenhat középdöntősből nyolcan jutottak be az országos döntőbe, majd közülük került ki a két szónok, akik majd a világ minden tájáról érkezett versenytársaikkal mérkőzhetnek meg május 23. és 28. között a brit fővárosban.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) és a Magyar Telekom által támogatott verseny elsődleges célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a beszélt angol nyelv iránt, és lehetőséget kínáljon számukra készségeik fejlesztésére.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter elmondta, lenyűgözőnek tartja a fiatalok képességeit és magabiztosságát, amelyek segítségével lehengerlő beszédeket tartottak.

A miniszter nemcsak a megmérettetésen bizonyított diákok felkészítő tanárainak mondott köszönetet, hanem az összes magyarországi tanárnak és nevelőnek, akik kezdetektől az angol nyelv szeretetére és ismeretére nevelik a gyerekeket és a fiatalokat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X