nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gyomaendrődi tanulók nyerték meg az országos vitaversenyt

A gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Kőrös-parti Sereg csapata nyerte az első alkalommal megrendezett és április 30-án lezárult Szóval!? Országos Vitaversenyt.

Edupress | 2011. május 3.
|  

Országos Vitaversenyt. A megmérettetésre összesen 171 csapat regisztrált, közülük a regionális elődöntők után 16 csapat mérkőzhetett meg a budapesti, kétnapos versenyen a legjobb vitázó címért.

Januárban kezdődött és április végén zárult le a Szóval?! Országos Vitaverseny, mely négy hónapon keresztül, összesen három fordulón át tette próbára a középiskolások kommunikációs és vitakultúráját, valamint EU-s tudását. Az egyes fordulókhoz különböző vitatémákat kaptak a versenyzők, melyek mindegyike az Európai Unióhoz kapcsolódó kérdésekre vonatkozott.

A végső, két napos megmérettetésen a gyomaendrődi Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Kőrös-parti Sereg csapata nyerte a versenyt, felkészítő tanáruk Malatinszky Zita volt. A második helyezést a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Arrabona csapata nyerte, a harmadik helyezést a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium Járjunk a földön csapata érte el.

Az országos vitaversenyt rengeteg izgalmas program kísérte, például a Disputa-rap-szódia rap-szövegíró verseny a kulturált vitázásról, amely februárban indult és védnöke Busa Pista rapper volt, a Szóval!? Kisfilm Bajnokság videó-verseny, valamint az online Érvelési Kalandjáték a vitázás és érvek világában azok számára, akik szívesen próbára tették vitatudásukat.
A Szóval?! Országos Vitaverseny az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósult meg. A vitaverseny előzménye egy, az Észak- és Dél-alföldi Régióban tavaly lebonyolított nagyon sikeres középiskolás disputa-vetélkedő, melynek idei, országos szintű folytatásának célja a hazai disputamozgalom kultúrájának erősítése is. A verseny uniós témáinak aktualitását a soros magyar EU-elnökség is növelte.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X