nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Facebook 10
Boldog születésnapot, Mark Zu... izé, Facebook!

Szép kerek számot ünnepel ma a Facebook-alapító Mark Zuckerberg és csapata. Ebből az alkalomból közreadunk egy ünnepi válogatást a nyesten megjelent Facebook-témájú cikkekből.

nyest.hu | 2014. február 4.
|  

A Facebook tizedik születésnapja alkalmából úgy döntött, hogy megajándékozza felhasználóit, és egy személyre szóló videót állított össze mindenkinek. A felhasználó eddigi Facebook-aktivitásából nagyjából 15 fotót és néhány fontosabb státuszfrissítést tartalmaz az a kompiláció, ami az A look back (Visszatekintés) címet kapta. 

Boldog születésnapot, Mark Zu... izé, Facebook!
Boldog születésnapot, Mark Zu... izé, Facebook!
(Forrás: wearelibertarians.com/nyest.hu)

A nyest rendszeresen foglalkozik a közösségi médiával valamint kifejezetten a Facebookkal kapcsolatos hírekkel és jelenségekkel, ezért szép számmal gyűltek össze archív cikkeink a témában. Olvassa el a tíz kedvencünket!

1. Újabb okok, amiért ott kéne hagyni végre a Facebookot 

Depresszió, nárcizmus, lehallgatás, bűncselekmények. Csak néhány veszély, ami a Facebook-felhasználókra leselkedik. Menjünk vagy maradjunk? Az örök kérdést újból feltesszük.

 2. Hogyan tesz minket nárcisztikussá a közösségi média? 

Több kutatás bizonyította, hogy a közösségi média használata nárcisztikus személyiségzavarhoz vezethet. Mi ez? Mik a csalhatatlan jelei? És mi köze mindennek a Facebookhoz? Most egy infografika segítségével választ adunk a kérdésekre.

3. Kivel fogsz szakítani jövő nyáron? 

Párkapcsolatban él, a Facebook mégis társkereső hirdetésekkel bombázza? Előfordulhat, hogy már tudja, amit Ön még nem akar észrevenni.

4. Így törölje le magát az internetről 

Depressziós a Facebook miatt? Otthagyná örökre? Nem lesz könnyű, de a jó hír, hogy van segítsége.

5. Nincs fent a Facebookon? Akkor ön pszichopata!

Munkaadók és pszichológusok gyanúsnak tartják azokat, akik valamilyen okból nincsenek fent az oldalon. Lehetséges, hogy a Facebook-jelenlét hiánya komoly személyiségzavart jelez?

6. Hülye Facebook-kommentért a börtönbe  

Nem árt odafigyelni, mit írunk a Facebook-on. Megtanulhatta ezt a texasi Jack Carter, aki mintha egy South Park-epizód kellős közepébe cseppent volna... de senki sem röhög.

7. Szerelemféltés a Facebookon 

Egy kutatás szerint a nők hajlamosabbak féltékenykedni Facebook-posztok miatt, mint a férfiak. Főleg akkor, amikor úgy érzik, hogy a mások láthatják, hogy kapcsolatukban problémák léptek fel.

8. A facebookos ismerősök optimális száma 

Ha egyszer több száz millió ember használja a Facebookot, akkor az biztos azért van, mert boldoggá teszi őket – gondolhatnánk. Ám a felmérések inkább azt mutatják, hogy a Facebook kifejezetten boldogtalanná tesz. Miért van ez, és hogyan kerülhetjük el a közösségi oldalak negatív hatását?

9. Biztos benne, hogy ki akar lépni? 

A Facebook új funkciót vezet be, amelynek segítségével megelőzhetőek lehetnek az öngyilkosságok. Ahogy a spameket, az öngyilkossági szándékot posztoló ismerősöket is lehetne jelenteni.

10. Hat dolog, amit sose áruljunk el magunkról a Facebookon!

A Facebook nagyon hasznos és kellemes időtöltést kínál, de vannak olyan dolgok, amiket semmiképpen sem szabad elárulni magunkról.


További Facebookkal kapcsolatos cikkeket a gyűjtőoldalon olvashat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X