nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Van kiút?
Így törölje le magát az internetről!

Depressziós a Facebook miatt? Otthagyná örökre? Nem lesz könnyű, de a jó hír, hogy van segítsége.

nyest.hu | 2013. szeptember 7.
|  

Előfordulhat, hogy egyszer csak úgy érezzük, a szociális média olyan bugyraiba keveredtünk, ahonnan csak a legdrasztikusabb módszerrel, profilunk törlésével szabadulhatunk. Igen ám, de ez nem is olyan egyszerű dolog. A Facebook például nem enged olyan könnyen: mielőtt elereszt, még megmutatja, mi minden szépből és jóból maradunk ki, és mely barátaink után nem tudunk majd ezután leskelődni online. Míg a Facebook az érzelmeinkkel játszik, vannak olyan oldalak, amelyek szimplán nem engedik meg, hogy kiszálljunk.

Így törölje le magát az internetről!
Így törölje le magát az internetről!
(Forrás: media.twirlit.com)

Hogy rendet tegyen a káoszban, létrejött a JustDelete.me nevű oldal, ami viszonylag egyszerű szerkezettel rendelkezik: egy nagy linkgyűjtemény, ahol a Facebooktól kezdve a Wikipédián keresztül a Skype-ig, mindenféle regisztrációt kérő online szolgáltatást megtalálhatunk.

A linkeket színes négyzetekbe rendezve találjuk, annak megfelelően, hogy milyen nehézségű az adott oldalról letörölni magunkat. A négyzetben egy rövid használati utasítást is találunk a törléshez, kattintással pedig rögtön az adott honlap kijáratához kerülünk, ami azért is jó ötlet, mert ezeket jól el szokták dugni az oldalakon.

Az oldal fő célja tehát, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik nem szeretnék, hogy egy adott oldal információt tároljon róluk, de azon szolgáltatások szégyenfalaként is szolgál, akik foggal-körömmel kapaszkodnak a felhasználóikba.

A JustDelete.me készítője Robb Lewis, angol fejlesztő továbbra is várja a javaslatokat, hogy mely ragaszkodó szolgáltatásokat vegyen még fel a gyűjteménybe. 

Forrás

How To Erase Yourself From The Internet

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X