nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az OH munkatársai is jótékonykodnak

Az Oktatási Hivatal (OH) is részt vesz Magyarország legnagyobb jótékonysági futóakcióján, melyet a Bátor Tábor Alapítvány szervez a súlyosan beteg gyerekek megsegítésére. Emellett az OH külön gyűjtést is rendezett a gyerekek számára: a Hivatal munkatársainak felajánlott ruháiból ötszáz forintos egységáron válogathattak az érdeklődők. Az akcióval 53 ezer forint gyűlt össze szeptember 14-én.

Edupress | 2012. szeptember 18.
|  

OH-Sokk néven az Oktatási Hivatal öt munkatársa – dr. Princzinger Péter, a Hivatal elnöke, Stéger Csilla, a Felsőoktatási Főosztály főosztályvezetője, Buczkó Balázs és Sáli Nikoletta, valamint Pádár Miklós referensek  is csatlakozott az Élménykülönítményhez, a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futóközösségéhez. A csapat futásából egy-egy kilométert örökbe lehet fogadni, a befolyt összeggel pedig a súlyos, súlyosan beteg gyerekek betegségben szenvedő gyerekeket segítik. Hogy minél sikeresebb legyen a gyűjtés, a Hivatal rOHam néven egy további csapattal is tervezi a nevezést a futóversenyre. Emellett, a jó ügy érdekében külön gyűjtést is szerveztek szeptember 14-én: a munkatársak felajánlott ruháiból, ötszáz forintos egységáron válogathattak az érdeklődők, az összegből pedig a súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítványt támogatják – szintén a futáson keresztül.

Az Élménykülönítményhez bárki csatlakozhat, ha egyéni, vagy váltókategóriában részt vesz az október 7-i 27. Spar Budapest Maratonon. A maratoni és félmaratoni versenyeken induló amatőr futók teljesítményükkel a Bátor Tábor Alapítvány ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. 

Az Élménykülönítmény

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futóközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni versenyeken indulnak. Embert próbáló teljesítményükkel a beteg gyerekek ügyére szeretnék felhívni a környezetünkben élők figyelmét. Közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereiket – akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért cserébe.

A kezdeményezésük 2010-ben indult útjára, mára Magyarország legnagyobb jótékonysági futócsoportjává vált. Eddig 141-en teljesítették az Élménykülönítmény tagjaiként a maratoni vagy a félmaratoni versenyeket: 1625 barátjuk, ismerősük, munkatársuk fogadott örökbe egy-egy kilométert a futásukból, amivel több mint tizenkétmillió forintot gyűjtöttek össze a nemes célra.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X