nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Januártól jön az új finanszírozási rendszer

Az oktatási államtitkár arra számít, hogy legalább kétezer iskola kerül majd át állami fenntartásba januártól. Erről az oktatási államtitkár az M1 Este című műsorában beszélt hétfőn.

MTI | 2012. szeptember 4.
|  

Hoffmann Rózsa emlékeztetett: az önkormányzatoknak szeptember végéig kell szándéknyilatkozatot tenniük arról, hogy tudják-e a jövőben vállalni az intézmények fenntartását. Ezt követően – már a költségvetési számok pontosabb ismeretében – október végéig kell a 3000 főnél nagyobb lélekszámú településeken a képviselőtestületeknek egyértelműen nyilatkozniuk.

Kifejtette: pontosan szabályozták, milyen körülmények hiánya esetén mondhatnak le az önkormányzatok a működtetésről. „Úgy sejtem az intézmények jóval több mint felét, legalább kétezer intézményt kell majd a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak koordinálnia” – fogalmazott Hoffmann Rózsa.

Nem lesznek ugyanakkor szándékolt elbocsátások, és összevonások –erősítette meg ismét az oktatási államtitkár. Hozzátette: korábban jelezték, hogy azoknak a paramétereknek, amelyeket a törvény egyértelműen lefektet, meg kell felelni. Ha ebből az következik, hogy szomszédos iskolákban csak 10-12 gyerek van, akkor ott nyilvánvalóan összevonásra lesz szükség, és ebből az következik, hogy ott kevesebb pedagógus is el tudja látni a feladatot – jelezte.

Az iskolaköpeny használatáról azt mondta: az egyenruha, vagy iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben a köpeny „áldásos módon eltakarja”. Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába – jegyezte meg. „Melengetem ezt a gondolatot (...) vállalom, hogy nagyon jónak tartanám” – fogalmazott, hozzátéve: keresnek hozzá forrásokat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
2 maxval 2012. szeptember 4. 19:02

@foresz:

Az iskolaköpeny sűrített marxizmus.

1 foresz 2012. szeptember 4. 17:17

Az iskolaköpennyel kapcsolatban van némi igazság.

A miniszter asszony elgondolkodott azon, ha most is ilyen meleg tanévkezdésünk lesz, vagy netán (mert ma már minden előfordulhat) áprilisban már júliusi hőmérsékletek lesznek.

Én végig köpenyben tanultam az iskolában, de csak izzadtam benne, legyen az műszálas vagy más anyagú.

Ha dönteni kellene lassan is, de a nem kérünk köpenyt oldalra billenne a mérleg.

Információ
X