nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
2013-ig biztos az alapítványi iskolák finanszírozása

Mind az idei, mind a jövő évre biztosított az alapítványi iskolák pedagógusainak bérkifizetése – szögezte le az oktatásért felelős államtitkárság szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MTI | 2012. október 26.
|  

Mint kifejtették: a fedezetet idén is tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának fejezeti költségvetése, és a jövő évben szintén szerepel a jelenlegi finanszírozásnak megfelelő, változatlan nagyságrendű összeg. A tanév rendjének biztosítása, a biztonságos rendszerfenntartás érdekében mindössze a kifizetés módszerével kapcsolatban folynak egyeztetések – mutattak rá.

Kitértek arra is: a kormány elismeri és nagyra értékeli az alapítványi és magániskolákban folyó, a hátrányos gyerekek felzárkóztatását, tehetséggondozását szolgáló áldozatkész pedagógiai tevékenységét, álláspontja szerint munkájukra továbbra is szükség van.     Az oktatási államtitkárság arra kérte az alapítványi iskolák igazgatóit, tanárait: ne higgyenek az alaptalan riogatásnak.

Érdemi változást sürgetett az alapítványi iskolák finanszírozásában az Alapítványi Összefogás; a tömörülés Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének címzett levelét október 16-án juttatta el az MTI-nek. A levélben az érintettek nevében kiemelték: nagy aggodalommal tekintenek a 2013-as évre, mivel nem látják megnyugtatónak az alapítványi iskolák helyzetét.

A levélben kitértek arra is, hogy ha nem lesz érdemi változtatás, nem vonják be intézményeiket a konzultációkba, és a költségvetésben nem találják meg a szektor a számára fontos forrásokat, az utcára kell vonulniuk, hogy demonstrálják: nekik is fontos a munkahelyük és az iskolájuk.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X