nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Gloviczki: Nem lesz iskolaköpeny

Nincs napirenden az iskolaköpeny használatának kötelező bevezetése, és azt sem tervezik, hogy közvélemény-kutatást végeznek annak elfogadottságáról – mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár az InfoRádiónak.

Edupress | 2012. szeptember 10.
|  

Semmilyen hivatalos lépés nem történt az oktatási államtitkárságnál az iskolaköpeny bevezetéséről – nyilatkozta a közoktatásért felelős helyettes államtitkár. Kiemelte: nem tud arról, hogy a kötelezővé tételre vonatkozó intézkedés történt volna vagy ilyet terveznének. Ez a fajta bevezetés amúgy is abszurd gondolat Magyarországon – tette hozzá.

Gloviczki Zoltán szerint Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár csak a véleményét mondta el, amikor augusztus végén az InfoRádiónak a kötelező iskolaköpeny lehetőségéről beszélt. A helyettes államtitkár kifejtette azt is, hogy közvélemény-kutatást sem terveznek az iskolaköpeny bevezetéséről, nem látja úgy, hogy releváns lenne egy ilyen felmérés – olvasható az inforadio.hu-n.

Mint ismert: Hoffmann Rózsa korábban azt mondta, az egyenruha vagy az iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben, a köpeny „áldásos módon eltakarja”. Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába – vélekedett az államtitkár. 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X