nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Veszélyben a magyar egyetemek?

Gúr Nándor (MSZP) országgyűlési képviselő szerint a felsőoktatási intézmények többsége ellehetetlenülne, amennyiben az oktatásért felelős államtitkárság koncepciója megvalósulna, az elképzelés szerint ugyanis csak azon egyetemek, főiskolák működhetnének, amelyek oktatóinak kétharmada tudományos fokozattal rendelkezik.

MTI | 2010. december 17.
|  

Ha a szakállamtitkárság koncepciója megvalósulna, a budapesti Corvinus egyetemen nem lehetne közgazdászokat képezni, az ELTE-n nem működhetne állam- és jogtudományi kar, a Műegyetemen nem képezhetnének villamosmérnököket, építészmérnököket – mondta csütörtöki miskolci sajtótájékoztatóján a szocialista politikus.
Márpedig az említett egyetemeknek ezek hagyományos szakai – tette hozzá.

A képviselő, aki egyben az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, azt mondta, bízik abban, hogy ez a koncepció a Ház falai közé soha nem kerül be. A továbbtanulni szándékozókat, szüleiket viszont a tervezet elbizonytalaníthatja – tette hozzá, megjegyezve, reméli, hogy a „torzszülött, agyament” koncepció ellen mind a kormánypárti, mind pedig az ellenzéki képviselők egyaránt fellépnek.

Gúr Nándor szerint a legfontosabb az lenne, hogy a felsőoktatási intézményeket tovább erősítse a kormány, s így minél több tudományos fokozottal bíró oktató tanítaná a hallgatókat.

Erősíteni, nem pedig elbizonytalanítani kell minden hagyományokkal rendelkező egyetemet, főiskolát, hiszen ezen intézmények az adott térség fejlődésének legjelentősebb zálogai – tette hozzá.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X