nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tanszereket gyűjtött a Zöld Pardon

Tizenöt általános iskolai osztálynak elegendő iskolaszer gyűlt össze a budapesti Zöld Pardonban, az adományokat a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány juttatja el a rászoruló családoknak.

MTI | 2012. szeptember 6.
|  

A szórakozóhely augusztus 21. és szeptember 1. között szervezett gyűjtőakciót a rászorulók megsegítésére. A kezdeményezés mellé álltak a fellépő zenekarok, az Alvin és a Mókusok, a Vad Fruttik, a Kowalsky meg a Vega, a 30Y, a Road, a Subscribe, a Compact Disco és az Anna & the Barbies is. A művészek arra kérték rajongóikat, hogy a koncertekre vigyenek magukkal új vagy használt, de még jó állapotban lévő tanszereket, például táskát, tolltartót, földgömböt, füzetet, vonalzót, körzőt, számológépet, radírt, tollat, ceruzát, vízfestéket, zsírkrétát.

 Két hét alatt 450 füzetcsomag, tízméternyi vonalzó, legalább 50 iskolatáska, több száz tolltartó, több ezer toll, ceruza, zsírkréta, vízfesték, számológépek és földgömbök érkeztek – közölte a jótékonyság kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

Az adományból részesülnek az alapítvánnyal közvetlen kapcsolatban álló, gyermeküket egyedül nevelő édesanyák, de felvették a kapcsolatot a XI. kerületi családsegítővel is, mely 450 kisgyerekes családot támogat, közülük minden harmadik rossz anyagi körülmények között él. A Máltai Szeretetszolgálat gyermek-segélyszolgálatán keresztül a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő családok is kapnak a tanszerekből.

Tanszereket gyűjtött a Zöld Pardon
Forrás: Wikimedia Commons / Evan-Amos

A ZP látogatói játékokat is felajánlottak, amelyeket egy árvaházba juttatnak el – idézte a közlemény Zsigmond Orsika, a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány marketingvezetőjének szavait.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X