nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A biztosítók reklámjainak nincs helyük az iskolákban

Minden magyar iskolásnak van balesetbiztosítása, amelyet az állam fizet. Az intézmények erről gyakran nem tájékoztatják a szülőket, és egyéb biztosítók ajánlatait kínálják. Gloviczki Zoltán ezzel kapcsolatban elmondta: csak az iskolán kívül lenne szabad a biztosításokat reklámozni – írja a hirado.hu.

Edupress | 2012. szeptember 6.
|  

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületének elnöke szerint a többség nem tud a meglévő biztosításról, amit szerinte a biztosítók igyekeznek is kihasználni. Az is köt biztosítást, aki nem akar, mert nem tudja, hogy van neki – magyarázta a Duna TV Híradójának Keszei Sándor.

Az intézmények vezetői tudnak az állami biztosításról, sok helyen erre fel is hívják a szülők figyelmét, de van olyan iskola, ahol mégis bevonják a tanárokat a plusz biztosítások közvetítésébe.

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár úgy látja: csak az iskolán kívül lenne szabad a biztosításokat reklámozni. Több olyan iskola van, amelyik megpróbál távolságot tartani, de beengedi a biztosítók ügynökeit az intézménybe, holott ez nem dolga egy iskolának – mondta Gloviczki Zoltán.

Ma Magyarországon több mint másfél millió gyereknek van állami balesetbiztosítása. Az alanyi jogon járó biztosítást az idei év végéig az Allianz biztosítótól rendeli meg az állam. A Híradó kérdésére a társaság elismerte, hogy a központi biztosításon felül – a többi társasághoz hasonlóan – ők is ajánlanak kiegészítő csomagokat, amelyekben az alapbiztosításhoz képest többletszolgáltatás van.

A Generali biztosító úgy tájékoztatott, hogy nem fizetnek jutalékot sem az iskoláknak, sem a pedagógusoknak. Szerintük az állami biztosítás csak egy kiegészítő biztosítással nyújt teljeskörű védelmet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X