nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Vítajte!
Szlovákul beszélnek a Nemzeti színpadán

178 év után először szólalt meg szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színház színpadán.

MTI | 2015. május 30.
|  

Szlovák nyelvű előadással vendégszerepelt pénteken a Nemzeti Színházban Magyarország első professzionális, szlovák nyelven játszó színháza, a szarvasi Cervinus Teátrum. A szarvasi társulat szlovák nyelven adta elő a Holle anyó című musicalt – tájékoztatta az MTI-t a színház sajtóreferense.

Gombár Hajnalka elmondta: 178 év után először szólalt meg szlovák nyelvű előadás a Nemzeti Színház színpadán. A jubileumi díszelőadás apropója, hogy idén ünnepli tizedik évadát a szarvasi teátrum – tette hozzá. Az előadás fővédnöke a szlovák nagykövet, Rastislav Káčer.

A musical főszerepeit közismert magyarországi és szlovákiai színészek alakítják, mások mellett Dósa Zsuzsa, Benkő Géza és a Szlovákiában nagy népszerűségnek örvendő Judita Hansman és Katka Andrejcová. Gombár Hajnalka közölte: nagy sikernek és elismerésnek tartják, hogy a Perinbaba, azaz a Holle anyó musicalt a pozsonyi Nová Scéna a szlovák nyelvű előadás mellett magyar nyelven is műsorára tűzte, amire a pozsonyi színház történelme során még nem volt példa.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X