nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A találkozóhoz igazítják a tanmenetet

A SZÍN-TÁR Találkozókat, a hazai és határainkon túli magyar nyelvű színészképző intézmények találkozóit hasznosnak ítélik a színészképző intézmények.

MTI | 2013. március 27.
|  

Negyedik alkalommal rendezik meg a hazai és határainkon túli magyar nyelvű színészképző intézmények találkozóját Kecskeméten, az esemény hétfőtől szombatig tart. Réczei Tamás, a kecskeméti színház művészeti vezetője hétfőn az MTI-nek elmondta, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemről három, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karáról kettő, míg az Újvidéki Művészeti Akadémiáról, a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház- és Televízió Karáról, valamint a marosvásárhelyi Művészeti Egyetemről egy-egy osztályt érkezett a rendezvényre. A színház ezzel a programmal kapcsolódik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál műsorához – fűzte hozzá. Réczei Tamás szerint a SZÍN-TÁR Találkozókat hasznosnak ítélik a színészképző intézmények, ezt az is bizonyítja, hogy több intézmény már kifejezetten a találkozóhoz igazítja a tanmenetét.

Nyolc vizsgaelőadással készülnek a résztvevő intézmények, köztük láthatnak majd a nézők klasszikusokat új értelmezésben, báb- és mozgásszínházi produkciókat, valamint különleges szakmai kísérőprogramokkal is gazdagodott az idei találkozó – fogalmazott a művészeti vezető. Rögtön a hét elején érkezik a Maladype Társulat Tojáséj című előadása, amelyet Weöres Sándor egysoros költeménye ihletett. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretén belül nézhetik meg az érdeklődők Hegedüs D. Géza monológját Albert Camus Pestis című regényéből. Március 27-én, a színházi világnapon a kecskeméti teátrum is tart egy bemutatót Vasárnapi gyerekek címmel.

A színészképző egyetemek műsorán egyebek mellett szerepel Brian Friel Hitgyógyász, Tersánszky Józsi Jenő Kakuk Marci, Molière Tartuffe, valamint Gerhart Hauptmann Patkányok című darabja is. A magyar egyetemek osztályainak találkozója nem csupán szakmai seregszemle, hanem igazi kulturális csemege minden színházszerető számára – hangsúlyozta Réczei Tamás.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X