nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyenes próba-nyelvvizsgák
Nyelvtudás napja szombaton

Az idegennyelv-ismeret és a nyelvtanulás fontosságára szeretnék felhívni a szervezők a figyelmet az idén első alkalommal szombaton megrendezendő Nyelvtudás Napján.

MTI | 2011. szeptember 23.
|  

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) kezdeményezésére tartandó országos rendezvényhez Budapesttől Debrecenig, Soprontól Nyíregyházáig országszerte huszonhat NYESZE tagiskola csatlakozik, amelyek ingyenes programmal, valamint különféle akciókkal várják az érdeklődőket. A program keretében lesznek bemutató órák, nyelvi és országismereti vetélkedők, több iskolában pedig ingyenes próba-nyelvvizsgát is tartanak. Elképzelések szerint az eseményt a jövőben évente megrendezik – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Nyelvek Európai Napjához kapcsolódó rendezvény célja a nyelvtanulás népszerűsítése mellett, hogy a nyelvtanulás iránt érdeklődők körében tudatosítsa a minőség és a megbízhatóság fontosságát. Ezzel is segíteni kívánják mind a nagyközönséget, mind pedig a munkatársaik számára nyelvtanulási lehetőséget biztosítani kívánó vállalatok illetékeseit abban, hogy tisztában legyenek azzal, milyen szempontok szerint érdemes nyelviskolát választani – írták.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesületét tagjai a magas színvonalú, minőségi nyelvoktatás elősegítésére és a nyelvtanulás népszerűsítésére hívták életre. Az egyesület tagjai kizárólag azok a nyelviskolák lehetnek, amelyek megfelelnek a szervezet szigorú minősítési követelményeinek. Ezen iskolák rendelkeznek a „Minősített és Ajánlott Nyelviskola” címmel, valamint a minőséget jelző „Q” betűs logóval.

Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001-ben tartották a nyelvek európai évét, azóta szeptember 26. a nyelvek európai napja. Célja, hogy népszerűsítse a  nyelvtanulást, tiszteletet ébresszen minden európai nyelv iránt, beleértve a kisebbségek által, valamint a csak az egyes régiókban beszélt nyelveket is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X