nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Európai nyelvi koktélbár a Gödör Klubban

Idegen nyelvi kalandozás lesz az Európai nyelvi koktélbárban csütörtökön a Gödör Klubban, ahol az esemény 16 standjánál sétát tehet a látogató, és koktélok mellett megszerezheti a jelképes Európai Nyelvi Útlevelet.

MTI | 2011. szeptember 21.
|  

Csütörtökön délután háromtól az érdeklődők különböző szórakoztató nyelvi játékokat játszhatnak, valamint a résztvevők között a Magyarországon működő európai kulturális intézet szervezete, az EUNIC – Hungary tagjai által felajánlott díjakat sorsolnak ki.

Az eseményt a Goethe Intézet, a Cseh Kulturális Központ, az Olasz Intézet, az Osztrák Fórum, a portugál Camoes Intézet, a Holland Királyság Nagykövetsége, a Lengyel Intézet, a Francia Intézet, a British Council, a Finnagora, az Észt Intézet, a Svájci Nagykövetség, a Dán Intézet, a Balassi Intézet, a Román Kulturális Intézet, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a Japán Alapítvány és a Izraeli Kulturális Intézet szervezi.

A nap folyamán kerekasztal beszélgetést is rendeznek A média szerepe az idegen nyelvek népszerűsítésében címmel. A Teatro Sureal független színház előadásában mesefeldolgozásokat láthatnak különböző nyelveken, a napot pedig az Egy kis Erzsi zene együttes világzenei koncertje zárja.

2001 óta szeptember 26-a a nyelvek európai ünnepe. Európa a nyelvek tárháza: a 23 hivatalos nyelv a több mint 60 őshonos közösség regionális vagy kisebbségi nyelvével együtt valóságos „nyelvi tőkét” alkot, és ezt tovább gazdagítják a más országokból és kontinensekről származó lakosok nyelvei.

Az Európai Unió és az Európa Tanács – azzal a szándékkal, hogy felhívja a figyelmet a nyelvi bőségre – 2001-et a nyelvek európai évének nyilvánította, s azóta minden évben programokat szervez – emelte ki az MTI-nek Brindusa Armanca, a Budapesti Román Kulturális Intézet igazgatója, az EUNIC – Hungary soros elnöke.

A nyelveknek szentelt nap három célt hivatott szolgálni: felkelteni a közönség érdeklődését Európa többnyelvűsége iránt, ápolni a kulturális és nyelvi sokszínűséget, valamint ösztönözni az iskolai és az iskolán kívüli nyelvtanulást – tette hozzá.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X