nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Honlap nyelvtanároknak és nyelvet tanulóknak

Elsősorban nyelvtanárok számára készült, de az idegen nyelvvel foglalkozó diákok, szakértők számára is hasznos információkkal szolgálhat a www.keronline.hu oldal, amely a Közös Európai Referenciakeret (KER) által meghatározott szintekhez szükséges nyelvtudást ismerteti meg a felhasználókkal.

MTI | 2012. május 18.
|  

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának (OH NYAK), illetve a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testületnek (NYAT) együttműködéséből született honlapon jelenleg angol és német nyelvből, három KER szinten, különböző készségekhez kapcsolódó feladatokat találhatnak a látogatók – olvasható az OH honlapján.

Az oldal a Közös Európai Referenciakeret által meghatározott szinteket mutatja be, egy online továbbképzés formájában. A nyelvtudás szintjeinek pontos ismeretére a nyelvtanárok hétköznapi munkájában mindenképp szükség van.

A honlapon található anyagok interaktívvá teszik a tanulást: amikor a felhasználó a különböző készségekkel kapcsolatos feladatoknak meghatározza a KER szerinti szintjét, azonnal visszajelzést kap arról, hogy helyesen ítélte-e meg az adott feladat nyelvi szintjét a KER által leírt szintekhez viszonyítva.

A tájékoztató szerint az angol és a német mellett egy-két hónapon belül a franciatanárok is bővíthetik ismereteiket az oldal segítségével.

A honlap széleskörű együttműködés eredménye, az említett, a munka legnagyobb részét lebonyolító szervezeteken kívül ugyanis több idegen nyelvi központ támogatta feladatsorokkal a készülő felületet, például a Budapesti Francia Intézet, illetve a Goethe Intézet is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X