nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Nemzetközi környezetvédelmi verseny középiskolásoknak

Magyar iskolák jelentkezését is várják Az európai iskolák egy élhető bolygóért elnevezésű nemzetközi környezetvédelmi versenyre, amelyre 11 ország diákjainak van lehetősége nevezni, hogy kreatív módon hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

MTI | 2013. május 7.
|  

Az ERSTE Alapítvány és a Természetvédelmi Világalap (WWF) 7-10. osztályos tanulók számára hirdet iskolai versenyt, amelyre Ausztriából, Bulgáriából, Horvátországból, Csehországból, Magyarországról, Moldáviából, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából és Ukrajnából várják az iskolák jelentkezését. A program az ökológiai lábnyom és az egészséges folyók témája köré összpontosul – olvasható a szervezők közleményében.

A környezetvédelmi program egyhetes tanár-diák akadémiával kezdődik, amelyre szeptember 27. és október 2. között Ausztriában kerül sor. A résztvevők számos műhelyfoglalkozáson és szabadtéri programon vesznek majd részt, amelyek a fogyasztás globális hatásairól, a Dunáról, mint „Európa életvonaláról”, és a civil aktivitásról szólnak. Projektmenedzsment, csapatépítés és sajtókommunikáció szintén a program részét fogja képezni. A diákoknak az iskolaév végéig van idejük arra, hogy saját környezetvédelmi projektjeiket véghezvigyék, ez lehet akár utcaszínház, kiállítás, újságcikksorozat vagy a bármilyen kreatív megoldás a gyerekek fantáziájától függően.

A környezetvédelmi projektek alakulása egy nyilvánosan elérhető interaktív blogon is követhető lesz, itt a résztvevők naplót vezetnek, képeket és videókat oszthatnak meg a tapasztalatcsere elősegítésének céljából. A diákok és tanárok 2014 júniusában egy záróesemény keretében Romániában találkoznak, ahol bemutatják projektjeiket, és a 2014-es őszi időszak új együttműködési akcióin is együtt gondolkodnak majd. A környezetvédelmi programok megvalósításáért pénzügyi támogatásban részesülnek az iskolák.

A jelentkezés határideje július 9., részletes információk és a regisztráció menete a világalap honlapján oldalon érhető el.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X