nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Disputa
Idén is Rap-szódia vitaverseny

Idén is dübörögnek a rímek a Szóval?! Országos Vitaverseny Disputa Rap-szódia pályázatán.

nyest.hu | 2012. március 12.
|  

A szó veszélyes fegyver! Busa Pista idén is táncba hívja a rappelni vágyókat: a Szóval?! Országos Vitaverseny keretén belül most a hiphop és slam-poetry segítségével is hangot adhatnak véleményüknek a középiskolás diákok. Az ötletes és szabadstílusú pályázatokat 2012. március 14. és április 13. között várják a szervezők. A megmérettetés célja, hogy a rapzene és slam-poetry műfajban beszéljünk Európáról.

Idén a következő témákról lehet frappáns szófordulatokat kreálni:

  • Egység a sokféleségben
  • Európai polgár
  • Multikulti – kultúrák találkozása
  • Európa a tiéd is!
  • Euro-euro-euro
  • Szabadon a neten

A slam-poetry koronázatlan királya, Busa Pista által készített alapokat, melyekre a rigmusokat fel kell rappelni az esemény weboldaláról tudják letölteni a jelentkezők, majd regisztráció után ide kell feltölteni a kész műveket is.

„A tavalyi Szóval?! Disputa Rap-szódia versenyre meglepően sokan jelentkeztek. Nagy örömmel töltött el,hogy én lehettem a védnöke az eseménynek, mert kíváncsi voltam a mai fiatalok szövegeire az adott témákban. Főként a fontos üzeneteket szállító, tanító jellegű produkciókat értékeltem, mint pl. a környezetvédelem, amivel Gulácsi Ádám (MC Gula) meg is nyerte a döntőt. Sok rapper volt, aki szabadstílusban improvizálta a szövegeket, ezt külön is értékeltem, az első szólólemezemmel” – meséli a Disputa Rap-szódia védnöke, Busa Pista. „Szerintem sok lehetőséget rejt a feltörekvő hiphop arcoknak ez a verseny, kipróbálhatják magukat élesben. Sajnos, lányok nem jelentkeztek, jó lenne, ha a szebbik nem is képviseltetné magát az idei versenyen.”

A tavalyi győztes együtt szövegelhetett a Szóval?! záróeseményén a hip-hop aktivistával. „Hatalmas feeling volt számomra a Rap-szódia, ez volt az első ilyen tapasztalatom, és Busa nagyon közvetlen, nyitott arc” – mondja a tavalyi győztes, Gulácsi Gula Ádám.  „Akik indulnak a versenyen, azoknak azt tanácsolnám, hogy mindenképpen legyetek eredetiek, ne elcsépelt közhelyeket nyomassatok, amit mindenki ismer. Legyen stílusotok, az előadásmód nagyon fontos, abba fektessetek energiát! Ne akarj többet vagy mást adni, mint ami te vagy, csak így leszel hiteles!”

A pályázatokat 2012. március 14-től április 13-ig várják a szervezők. A pályázati feltételekről az esemény weblapján tájékozódhatnak a rappelni vágyók.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X