nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felkészülni, vigyázz, GEOMATECH!

Újszerű tanulmányi verseny indul matematikai és természettudományos feladatokkal GEOMATECH címmel.

nyest.hu | 2014. március 26.
|  

Új típusú tanulmányi versenyt indít a GEOMATECH országos, közoktatási projekt. Az április 1-jén induló vetélkedő az általános és középiskolások korosztályát célozza meg. A szervezők egy olyan tanulmányi versenyt kívánnak meghonosítani Magyarországon, amely a diákok tantárgyi tudása mellett egyszerre fejleszti kommunikációs készségeiket, együttműködési kompetenciáikat, ezáltal szociális készségeiket is.

A Budapesti Kommunikációs Főiskola Kommunikációs Alapítvány, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, valamint a GeoGebra Nonprofit Kft. kezdeményezésében elindított projekt célja, hogy a közoktatásban résztvevő diákok megszeressék a matematikát és a természettudományos tárgyakat, így nagyobb arányban tanuljanak tovább ezeken a területeken. Ezt a szándékot támogatja az április 1-jén induló, általános és középiskolás diákokat megcélzó játék is.

A GEOMATECH verseny egy játékos matematikai és természettudományos vetélkedő, nem szokásos tanulmányi verseny, így a szervezők nemcsak kiváló matematikus és fizikus palántákat várnak, hanem kreatív közösségeket is. A verseny során a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy a feladatokat csapatban oldják meg, ezáltal nem csak a tantárgyi, de a kommunikációs készségeiket, együttműködési kompetenciáikat is fejleszthetik, és ez alapvetően javíthatja szociális készségeiket is. Mindezt a GEOMATECH versenyek egyedi, játékos és kreatív módján tehetik meg, ahol a feladatok nem korlátozódnak a puszta megoldásra: a diákok számítógép- és eszközhasználatban, a csapatmunkában, vagy akár a kísérletek útján is láttathatják, magyarázhatják, prezentálhatják a saját maguk elkészítette feladatokat, illetve az így elért eredményeiket.

Az 1-5 fős csapatok minden hónapban új feladatot kapnak korcsoportonkénti bontásban (1–12. évfolyam, 6 korcsoportban), a feladatok elkészítéséhez pedig a világ egyik legnépszerűbb, ingyenes oktatási szoftverét, a GeoGebrát használják, amely könnyen kezelhető és látványos vizuális elemekkel segíti az elvont fogalmak, problémák megértését, játékosan fejleszti a diákok számítógépes ismereteit.

Versenyre ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével vagy a verseny@geomatech.hu címen lehet jelentkezni. A verseny szabályzatát, az első feladatokat és a fontos határidőket a szervezők e-mailben juttatják el az érdeklődő pedagógusok és csapatok számára.

A verseny a TÁMOP 3.1.12-12/1-2013-0001 kiemelt projekt támogatásával, az Új Széchenyi Terv keretében valósul meg.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X