nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
EUROSCOLA 2014
Mennyit tudsz Európáról?

2014. április 1-től 15-ig lehet részt venni az EUROSCOLA játék tavaszi fordulóján. A nyertesek Strasbourgba utazhatnak.

nyest.hu | 2014. április 8.
|  

Kezdetét vette az Európáról szóló internetes kvízjáték,az EUROSCOLA tavaszi fordulója, amely április 1-től 15-ig tart. Az EUROSCOLA-játékra, amelyet az Európai Parlament budapesti Tájékoztatási Irodája 2013-ban indított el Magyarországon, bármely középiskola nevezhet csapatot. A játékban részt vevő iskolák legjobban teljesítő csapatai a strasbourgi nemzetközi EUROSCOLA-programban vehetnek részt, ahol a magyar diákok az Európai Parlament plenáris üléstermében mérhetik össze tudásukat a többi 28 tagállamból érkező fiatallal.

Az EUROSCOLA internetes tudásalapú kvízjáték, Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó feleletválasztós kérdésekkel. Célja, hogy a középiskolás diákok játékos formában mérjék fel, és fejlesszék Európával kapcsolatos ismereteiket. A nyertes csapatok Strasbourgban, a nemzetközi EUROSCOLA-program keretében mérhetik össze tudásukat Európa többi fiataljával.

A versenyidőszak alatt a vetélkedőben való részvételhez regisztráció szükséges: egy iskola egy csapattal regisztrálhat, és a versenyidőszak alatt csak egyszer töltheti ki a kvízt. A vetélkedő során a csapatok 30 kérdést kapnak az alábbi 10 kategóriában: földrajz, gazdaság, történelem, az Európai Unió története, az Európai Unió intézményei, kultúra-nyelvek-sport, az Európai Parlament, az Európai Unió szakpolitikái, oktatás, politikai és társadalmi rendszerek. Attól függően, hogy a kérdés könnyű, közepes vagy nehéz minősítésű, a kapható pontok értéke is változik, amit a rendszer a válaszadásra fordított idő hosszával kombinál.

A képre kattintva indul a tesztjáték!
A képre kattintva indul a tesztjáték!
(Forrás: nyest.hu)

A vetélkedőben való részvételhez az iskola egy pedagógusa regisztrálja az adott középiskolát, amelyre a verseny ideje alatt bármikor sor kerülhet. Ezután máris elérhetővé válik a kitöltendő kvíz. A körülbelül 15 percet igénylő tesztet április 1–15. között csak egyszer lehet kitölteni. A nyertes csapat iskolája részére nyeri a részvételi lehetőséget.

Fontos szabály, hogy egy éven belül egy iskola csak egyszer utazhat Strasbourgba, akkor is, ha esetleg egymás utáni versenyidőszakokban is győztes lett. Feltétel továbbá az angol, a francia, vagy a német nyelv ismerete. A nyertes iskolából huszonnégy, 16 és 18 év közötti diák utazhat Strasbourgba 2 kísérő pedagógussal.

A nemzetközi EUROSCOLA-programra az Európai Unió mind a 28 tagállamából érkeznek diákok. Az egyes országok legjobb csapatai utaznak Strasbourgba, ahol az „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EP üléstermében személyesen élhetik át, milyen európai parlamenti képviselőnek lenni. Az Európai Parlament támogatásával alkalmanként körülbelül 500 diák kap lehetőséget, hogy megismerhesse az Európai Parlament munkáját Strasbourgban, és kortársaikkal munkacsoportokat alkotva együtt vitassák meg az Európai Unió kérdéseit. A program így keretet biztosít Európa fiataljainak, hogy közelebbről megismerhessék az uniós döntéshozatali folyamatokat, és megtapasztalják az együttműködés fontosságát.

Forrás

Európai Parlament Tájékoztatási Irodája Magyarországon

Regisztráció nélkül kipróbálható tesztjáték

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 nudniq 2014. április 10. 11:21

kisgyerekkoromban volt egy olyan vetélkedő,h "Ki tud többet a Szovjetunióról?"

(Erre volt Hofi válasza: "hát a CIA!")

Információ
X