nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: Egy mondás jut eszembe.. "Elverlek fiam, mint a kétfenekű dobot!" A mérges ember dühében í...
  2020. 12. 03, 19:11  Dob és dob
 • mederi: @szigetva: Szerintem pl. a "kenyér" szó vonatkozásában (is) az egyes nyelvek hangváltozásá...
  2020. 12. 03, 07:25  Honnan jön a kenyér?
 • Szószóló: Úgy vélem, hogy egyszerű az összefüggés. Nem hiszek a véletlen egybecsengésekben, és TESze...
  2020. 12. 02, 22:42  Dob és dob
 • szigetva: @mederi: A vitánál az is nagyon fontos, hogy mindkét félnek legyenek ismeretei, ismerjen r...
  2020. 12. 02, 17:09  Honnan jön a kenyér?
 • mederi: cikk: " A kenyér szó biztos megfelelője csak az udmurtban van meg, ott ejtése kb. [kenyir]...
  2020. 12. 02, 16:58  Honnan jön a kenyér?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bibliaismereti vetélkedő középiskolásoknak
Mennyire ismered a Bibliát?

A Magyar Bibliatársulat rendhagyó bibliaismereti versenyt hirdet középiskolások számára. A verseny célja a Biblia alaposabb megismerése, de ez nem egészen hagyományos módon történik...

nyest.hu | 2015. február 19.
|  

A fiatalok egy QR-kód segítségével tudnak majd belépni a játékba. A címen, amelyre a kód mutat, egy képet, zeneművet vagy éppen filmrészletet fognak találni, illetve egy kérdést, amely alapján elindulhat a keresés. A versenyzőknek el kell jutniuk egy pontosan meghatározott szóig a Biblia szövegben. Ezt a szót aztán egy keresztrejtvénybe illesztve jutnak el a végső megoldásig...

A verseny 9 héten keresztül zajlik majd. Az első feladványt a sikeresen regisztrálók 2015. március első hetében kapják meg e-mailben. Az ünnepélyes eredményhirdetésre pedig 2015. május 25-én kerül sor a Kálvin téri református templomban, a pünkösdi nyilvános bibliaolvasás keretében. A versenyre február 9-től lehet jelentkezni a Magyar Bibliatársulat oldalán.

A verseny több fordulóból áll. A résztvevők hetente kapnak e-mailen egy-egy QR-kódot, amit okostelefonnal leolvasva eljuthatnak egy-egy kifejezésig a revideált újfordítású Biblia szövegében. A fordulónként meghatározott kifejezéseket kell az utolsó héten beilleszteni egy keresztrejtvénybe, amelynek függőleges fősora lesz a játék megfejtése.

A QR-kódok a következő információkat tartalmazhatják: egy képet, zenét, filmrészletet, amelynek alapján a versenyzőknek ki kell keresniük a megfelelő bibliai történetet. Ezen a történeten belül kell megtalálni egy bizonyos verset, azon belül pedig egy konkrét szót, azt, amelyik a keresztrejtvénybe illik.

Mennyire ismered a Bibliát?
Forrás: Wikimedia Commons / PierreSelim / CC BY 3.0

A versenyre minden középiskolás jelentkezhet felekezeti hovatartozástól függetlenül. Nemcsak egyénileg lehet versenyezni, hanem max. 6–8 fős ifjúsági csoportok közösen is indulhatnak a versenyen. Minden a versenyen elinduló csapat, vagy egyéni versenyző egy revideált újfordítású Bibliát kap ajándékba. Ezen kívül a versenyre helyes megfejtést beküldők között Csillagpont belépőket, ajándékutalványokat, hangversenybelépőket és DVD csomagot sorsolnak ki.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X