nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar nyelvet oktatók konferenciája

12 országból 22 nem magyar anyanyelvű magyart tanító tanár érkezett a világ minden tájáról Debrecenbe.

MTI | 2012. augusztus 2.
|  

Első alkalommal szervezte meg a nem magyar anyanyelvű magyart tanító tanárok fórumát a Debreceni Nyári Egyetem, de már bizonyos, hogy jövőre folytatódik a nagy sikerű kurzus – közölte Szaffkó Péter, a nyári egyetem igazgatója szerdán az MTI-vel. A szakember tájékoztatása szerint 12 országból 22 nem magyar anyanyelvű magyart tanító tanár érkezett a világ minden tájáról Debrecenbe: például Brazíliából, Belgiumból, az egyesült államokbeli Bostonból, a szomszédos országokból és Budapestről.

A cél nem más volt, mint fórumot adni azoknak a tanároknak, akiknek nincs lehetőségük máshol megvitatni tapasztalataikat, gondolataikat a magyar nyelv tanításával kapcsolatban. A meghívókat nemcsak külföldi magyar közösségeknek, hanem kulturális intézetekbe, iskolákba, tanszékekre és magyar követségekre is eljuttatták – ismertette a részleteket a professzor, hozzátéve, hogy sokan a résztvevők közül a nyári egyetem egykori diákjai, hallgatói voltak, akik most már saját hazájukban tanítják a magyar nyelvet.


A rendezvény tematikáját is a résztvevők igényei alapján hirdették meg: az előadók egyike a brazíliai Evelyn Montano volt, aki a Sao Paoló-i magyar közösség egyik vezetője és tanára, a másik pedig az a Fazekas Tiborc, aki évtizedek óta az egyik legelismertebb alakja az európai magyar nyelvoktatásnak – sorolta Szaffkó Péter

A fórumot jövőre folytatják: a tervek szerint akkor a továbbképzés, a módszertani problémák megvitatása kerülhet majd a konferencia középpontjába – mondta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X