nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kötelező ideológiai képzés Kínában

Több százezer médiában dolgozót köteleznek a következő hónapokban marxista ideológiai képzésen való részvételre Kínában – értesült a South China Morning Post hongkongi napilap.

MTI | 2013. szeptember 1.
|  

Az újság a Kínai Kommunista Párt propagandaosztálya, a kínai sajtószövetség és a médiaszabályozó hatóság közös bejelentését idézi, mely szerint az ágazatban dolgozó több mint 300 ezer újságíró, riporter, szerkesztő és producer padba ültetéseaz ideológiai egység megerősítését˝ szolgálja majd. 

Az oktatás legalább kétnapos, a marxista ideológiát az érintettekkel alaposabban megismertető tanfolyamokat jelent, melyek még augusztusban elkezdődnek. Először a nagyobb, befolyásosabb hírközlő egységek kerülnek sorra, ezeket követik majd a kisebbek áll a tervezetben.

A hírről beszámoló Hszinhua hírügynökség egy az ideológiai oktatásért felelős, magát meg nem nevező hivatalnokok idéz, aki úgy fogalmaz: jelenleg igen bonyolult az ideológiai téren való kiigazodás, az újságírás és propaganda ágai így mind nagyobb felelősséget viselnek, s egyre nehezebb feladatuk is van. A központilag előírt oktatás ötletének kiváltója az, hogy a médiakörnyezet megváltozott, az újságírók egyre fiatalabbak, s az ideológiát illetően kevésbé megbízhatóak tudósításaik tette hozzá a hivatalnok. 

A kötelező ideológiai oktatás hírét alig pár héttel előzte meg az a kormányzati kampány, mely az interneten terjedő pletykák, azalap nélküli és meg nem erősített hírek˝ és az ezeket terjesztők ellen indult az országban. A kampány során eddig több száz embert vettek őrizetbe rémhírek, illetve kárt okozó hamis információk közlése miatt. A lakosságot a televízióban, óriásplakátokon és a tömegközlekedési eszközökön is hamis hírekkel szembeni óvatosságra intik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X