nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Az illegálisan beutazó újságírókat törvényen kívülinek nyilvánították Líbiában

Törvényen kívülinek nyilvánították a líbiai hatóságok szerdán azokat a külföldi újságírókat, akik a tripoli hatóságok engedélye nélkül utaznak be a kormányellenes lázadás sújtotta észak-afrikai arab országba – jelentette az al-Arabíja arab hírtelevízió.

MTI | 2011. február 25.
|  

A líbiai határőrök néhány nappal ezelőtt elhagyták őrposztjaikat, ezért a határ teljesen nyitottá vált – az újságírók előtt is.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség tudósítója azt tapasztalta, hogy az egyiptomi-líbiai határt védő egyiptomi katonák nem akadályozzák a külföldi újságírók átlépését Egyiptomból Líbiába.

Mi több, a katonák nagyon jóindulatúan viselkednek, készek átengedni a külföldi tudósítókat, de figyelmeztetik őket, hogy ezt saját felelősségükre teszik. A két ország határa között egy kilométer széles ütközőövezet található, amelyben tilos forgatni, felvételt készíteni, de az újságírók átutazhatnak rajta és tovább haladhatnak – ismertette tapasztalatait az orosz újságíró.

Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió forgatócsoportja megpróbál az egyiptomi-líbiai határtól mintegy 175 kilométerre nyugatra fekvő Tobrukból tovább utazni Líbia belsejébe. Más külföldi újságírók Egyiptomból szintén átléptek líbiai területre.

Az orosz hírügynökség szemtanúkra hivatkozva megjegyezte, egyes külföldi tudósítókat mindazonáltal „rejtélyes emberek” feltartóztatnak, ismeretlen irányban elvisznek, elveszik felszerelésüket és irataikat, igaz, később vissza is adják azokat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X