nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Bocsánatot kért a lap az antiszemita kommentekért

Antiszemita megjegyzésekért bocsánatot kér a Wprost lengyel hetilap Radoslaw Sikorski külügyminisztertől, aki más lapokkal is perben áll az internetes fórumaikon olvasható rasszista és sértő kommentárok miatt.

MTI | 2012. március 15.
|  

A Wprost kiadója hétfőn egyezséget kötött Sikorskival. Be kellett ismernie, hogy felel a bejegyzésekért, és két héten belül nyilvánosan bocsánatot kell kérnie a minisztertől – írta a Dziennik Gazeta Prawna napilap online kiadása.

„Megnyertem ezt a csatát... Elfogadom a bocsánatkérést. De kár, hogy más lapok továbbra is hasznot húznak a fórumaikon megjelenő durva és vulgáris antiszemitizmusból” – írta a Twitteren a külügyminiszter.

A Wprost tavaly ideiglenesen letiltotta honlapján a kommenteket, mondván, meg akarja akadályozni a negatív bejegyzések szaporodását. Sikorski, akinek az amerikai zsidó származású Anne Applebaum írónő a felesége, antiszemita bejegyzések ügyében a Fakt és a Puls Biznesu napilapokkal is pereskedik. Mindkét esetben a felek elsősorban a fórum tulajdonosának felelősségét vitatják. Az egyik lap kiadója azt állítja, hogy már eleget tett a jogszabályokban rögzített kötelezettségeinek, mert törölte a bejegyzéseket és bocsánatot is kért a minisztertől.

Sikorski ügyvédje a Wprosttal kötött egyezséget fontos bizonyítékként csatolta a perek aktáihoz, a következő indoklással: „a beperelt hetilap elismerte, hogy felel a fórumbejegyzésekért”. Sikorski „az országimázsért felelős” külügyminiszterként nemzetiségi alapú gyűlölködés internetes népszerűsítésének gyanúja miatt a varsói ügyészségen is feljelentést tett az ügyben.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X