nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Jegyek a világ végén túlra

Az ENSZ logójával ellátott jegyek a kínai internetes vásártereken forogtak az online-közösség világvége-várakozásokkal kapcsolatos ugratásainak részeként.

MTI | 2012. december 22.
|  

Nem árusított jegyeket a világvége túlélését lehetővé tevő bárkára az ENSZ – jelentette ki a világszervezet pekingi képviselete pénteken hivatalos, kínai nyelvű mikroblogján.  Az ENSZ logójával ellátott jegyek a maja naptár alapján december 21-ére várt világvége előtti hetekben a kínai internetes vásártereken forogtak az online-közösség világvége-várakozásokkal kapcsolatos ugratásainak részeként.

A jegyek a 2012 című katasztrófafilm hangulatát idézik, s részben Noé bárkájára, részben pedig a Tibeti Noé bárkájára szólnak. Figyelmeztetésként fel van tüntetve rajtuk: „a beszállás véget ér legkésőbb az indulás előtt 15 perccel”. Névértékük tízmilliárd jüan, ám a legnagyobb e-kereskedelmi vásártéren, a taobao.comon már fél jüanért is megvásárolhatók, s a legmagasabb eladási áruk éppen 2012 jüan.

Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
(Forrás: businessinsider.com)

„Komoly közlemény: az Egyesült Nemzetek Szervezete tényleg nem árusított semmiféle hajójegyeket” – fogalmaz a szervezet a Sina mikroblogon. Az üzenetet már több tízezren továbbították, s a legtöbb mikroblogoló méltányolta, hogy az ENSZ „vette a lapot”.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X