nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
10 nyelven tudó 15 éves kislány

Egy tíz nyelven beszélő kínai kislány lett a sanghaji világkiállítás egyik pavilonjának imázsnagykövete.További 100 nyelven tud köszönni.

nyest.hu | 2010. június 7.
|  

100 nyelven köszönti a sanghaji világkiállítás látogatóit egy 15 éves kislány, aki 10 nyelven beszél folyékonyan. Zhou Youxi-t mintegy 3 ezer diák közül választották ki, hogy képviselje egy kis falu pavilonját. Az imázsnagykövet pozíciójának elnyeréséhez a fiatal lánynak egy 10 országot felölelő versenyt kellett megnyernie – számol be a People’s Daily.

Zhou Youxi – kiváló nyelvérzéke mellett – édesapjának is köszönheti nyelvtudását. Édesapja ugyanis direkt úgy költöztette a családját Kínán belül, hogy minél több nyelvterületen éljenek. Így tanult meg a kislány mongolul és koreaiul is. Kínán belül egyébként legalább ötven nyelvet beszélnek a hivatalos mandarinon kívül, kínai és nem kínai nyelveket egyaránt.

Zhou Youxi beszélt nyelvei között szerepel még az angol, a francia, a portugál, a japán, a spanyol és a jelnyelv is. Angolból már most a Kínában megszerezhető legmagasabb, 5. szintű tolmácsolási diplomája van. Imázsnagykövethez méltóan pedig további száz nyelven tudja köszönteni a sanghaji expóra ellátogató vendégeket.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X