nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
A kínaiaknak saját mémjük is van

A kínaiak megállíthatatlanul törnek a modern társadalom kiépítésének irányába: már nem csupán saját űrhajóik és repülőgép-anyahajóik vannak, de saját mémet is kifejlesztettek.

MTI | 2012. december 9.
|  

Tombol a hangmu style a kínai interneten: a félig ülő, a jobb kéz mutató- és középső ujjával az ég felé mutató pozíció a J-15-ös kínai vadászgépnek a hazai fejlesztésű repülőgép-anyahajón való sikeres landolása után vált népszerűvé.

A kínaiaknak saját mémjük is van
Forrás: goodchinese.com

A landolás november végi híre maga is szenzációt keltett Kínában, a műveletet irányítóknak a televízióban mutatott póza pedig az elmúlt napokban divattá vált a kelet-ázsiai országban. A sárga ruhás, védősisakos technikusok testhelyzete azóta igazi őrületként terjed a kínai internetező és mikroblogoló közösség tagjai között. A repülőgép-anyahajó kínai elnevezése (hangmu) és a világszenzációvá lett, a koreai Psy által előadott Gangnam Style-ra való hajazás ötvözéséből hangmu style-ként elnevezett pózt minden lehetséges módon és szituációban lemásolták már – zenés-táncos szórakozóhelyeken, sporteseményeken és iskolai tornaórákon egyaránt terjed.

A kínai Baidu keresőóriás internetes lexikonában már külön bejegyzése van a hangmu style-nak, arról több tízezer kép és ennél is több poszt található a kínai interneten, a több mint 420 millió regisztrált felhasználót jegyző Sina mikroblogon pedig az elmúlt hónap legtöbbet vitatott témái közé tartozik. Egyes kínai újságok az átlagemberek büszkeségéről és a katonai felszerelések iránti rajongásáról írnak a jelenség kapcsán, mások ugyanakkor komolyabb háttér nélkül terjedő vidámságnak tartják.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X