nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Czigány György most nem kérdez
Játék és muzsika három napban

Mesekötetek, helytörténeti munkák, természetalbumok szerzőivel találkozhatnak az olvasók a XII. Bonyhádi Könyvfesztiválon, amelyen tizenhárom kiadó, kereskedés ad ízelítőt kínálatából.

MTI | 2012. június 14.
|  

A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen mások mellett Telegdi Ágnes meseíró, Czigány György költő, zenekritikus, a mecseki fotóalbumát ismertető Müller Nándor lesz a vendége a könyvbemutatóknak, író-olvasó találkozóknak. Radnóti Ilona történésznek a baranyai zsidóság történetét feldolgozó, Weiszmayer és Fuchs című kötetét Hábel János, a pécsi Lenau-ház igazgatója mutatja be.

A háromnapos rendezvényen a meseirodalom újdonságai mellett kézművesudvar, történeti játékok, bábszínház várja a gyerekeket, akiknek egy elsőkötetes szerző is bemutatkozik: Siklósi Krisztián bonyhádi népzenész ezúttal Griffmadáron repültem című verseskötete alapján tart a kicsiknek interaktív foglalkozást.


A fesztivál szervezői a fantasyirodalmat kedvelő tizenéves olvasókra is gondoltak, akik a műfaj hazai képviselői közül Szurovecz Kittivel és Spirit Blisszel találkozhatnak, egyben megalakítják a – nevében az Alkonyat-történetekre utaló – Dark Side olvasói klubot.

Az olvasását népszerűsítő fesztiválra a pénteki megnyitón a bonyhádi művészeti iskola népzenei tagozatának növendékei magyar népzenével hangolják a közönséget, szombat este pedig az első magyar skótdudásként ismert Kéri György skót dallamokat szólaltat meg, ízelítőt kínálva a skót szokásokból és irodalomból is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X