nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
DalternatívA!

DalternatívA – szó, szöveg, zene, dal címmel rendezik meg az idén a Budapest Transzfer Nemzetközi Fesztivált szombaton a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM). Az idei mustrán az énekelt költészet magyar és nemzet nemzetközi képviselőivel találkozhat a közönség – tájékoztatta az MTI-t a budapesti intézmény.

MTI | 2012. május 11.
|  

Olyan költőket, dalszövegírókat, zenészeket hívtunk meg, akik a költészet eredetéig nyúlnak vissza, elválaszthatatlannak tartva műveiket a hangzástól, a zenei formától” – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Dán Kulturális Intézet és a Lengyel Intézet támogatásával létrejövő fesztivál egy kerekasztal-beszélgetéssel kezdődik szombaton 13 órakor. A résztvevő dalszerzők-költők Bereményi Géza, Lovasi András, Müller Péter, Kemény István a dalról, a költészet és a zene viszonyáról fognak beszélgetni. 14 órától zenés felolvasásokat hallhat a közönség Kollár-Klemencz Lászlóval, majd 15 órától Müller Péterrel. A Sziámi zenekar frontembere Szakcsi Lakatos Béla zeneszerző-zongoraművésszel és Takács Eszter gitáros-dalszerzővel lép fel.


16 órakor Weronika Lewandowska lengyel költő lesz a fesztivál vendége. Az 1983-ban született alkotó számos európai slam poetry rendezvényen fellépett már verseivel, emellett részt vesz a plan.kton elnevezésű varsói audiovizuális projektben, amely a ritmus, a költészet, a hangok és a zene kapcsolatára épül.

17 óráról a walesi, welsh nyelven író és éneklő Twm Morysszal Gyukics Gábor költő fog beszélgetni. Az intézmény tájékoztatása szerint az 1961-ben született Twm Morys eddig három kötetet publikált, énekesként-szövegíróként pedig három albumot készített a Bob Delyn a'r Ebillion nevű folk-rock zenekarral. Az alkotó jelenleg a második legnagyobb példányszámban eladott brit költészeti lap, a Barddas szerkesztője.

Este hat órakor Niels Lyngso dán alkotó lép a színpadra; az 1968-ban született költő, rapper és műfordító 1992 óta öt kötetet publikált, 2011-ben pedig rapverseit tartalmazó cédét adott ki.

A fesztivált Akkezdet Phiai fellépése zárja, előtte a hiphop duó tagját, Závada Pétert kérdezi Simon Márton költő.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X