nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ilyen volt az ELTEfeszt

2300-an voltak kíváncsiak az első ELTEfesztre, ahova a felvételizni kívánó fiatalokon kívül kisgyerekes családok és több évtizede végzett alumnusok is ellátogattak.

nyest.hu | 2014. február 8.
|  

Február 1-jén az összegyetemi képzési és tudományos fesztivál 200 programján vehettek részt az érdeklődők, akik annyian voltak, hogy az ELTEfeszt lett a magyar felsőoktatás legnagyobb közönségrendezvénye. A szervezők azt ígérik, hogy a sorozat ősszel folytatódik!

Az ELTEfeszt keretében egy napon, egy helyszínen mutatkoztak be az ELTE karai, szervezeti egységei, partnerei és az Egyetemhez kapcsolódó civil szervezetek is: csaknem kétszáz program várta az érdeklődőket. A rendezvényen a leendő hallgatókat az egyetem teljes képzési palettájáról tájékoztatták, de ingyenes pályaválasztási tanácsadás is segítette őket. A felvételi információk mellett kiemelt szerepet kapott az egyetem kutatási kapacitásának bemutatása is.

Kutyaetológia
Kutyaetológia
(Forrás: ELTE)

Az érdeklődők az ELTE kutatóinak különleges szemináriumain vehettek részt, bejárhatták a Lágymányosi Campus zegzugait és izgalmas sportokat próbálhattak ki. Az előadások témái széles spektrumon mozogtak: az ókori lakomák mellett szó volt az Univerzum jövőjéről és a mai Budapest mindennapjairól is. Népszerűek voltak az interaktív programok, az érzékenyítő játékok és a látványos kísérletek. Nagy sikerrel lépett fel az ELTE Művészeti Együttese is. A legkisebbeket matematikai tanösvény és kölyökegyetem várta, de sokan voltak kíváncsiak az ELTE múzeumaira is. A magyar programok mellett angol nyelvű előadások is várták a látogatókat. A rendezvényt felsőoktatási talkshow és stand-up zárta.

Az egyetem a nagy érdeklődésre való tekintettel várhatóan már ez év őszén újra megrendezi az ELTEfesztet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X